USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

6 BİN KG ATIK TOPLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi, Ankara’dan başlamak üzere aşamalı olarak tüm Türkiye’de hayata geçirilmektedir.

6 BİN KG ATIK TOPLANDI
20-01-2020 11:20
Google News

Projenin kamu kurum/kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, eğlen-dinlen tesislerinde ve büyük iş yerlerinde uygulanması ve 2023 yılında tüm Türkiye’de uygulamaya geçilmesi hedefleniyor. 
Konu ile ilgili açıklama yayınlayan Batman Valiliği “2020 yılı Aralık ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 285 kurum ve kuruluş dahil edilmiş olup bu tarih itibariyle Aralık ayı için beyan edilen atık miktarı 6343 kg geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür. Sıfır Atık Projesi Kapsamında Aralık Ayında İlimizde Toplanan Atık Miktarları ve Kazanımları; 43 ağacın kesilmesi önlendi, 28324 Kwh enerji tasarrufu, 809 kg daha az sera gazı salındı, 89 m3 su tasarrufu sağlandı, 21 m3 depolama alanından tasarruf edildi” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?