USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

8 MART COŞKUYLA KUTLANDI

Kadınlar Direnişi Örgütlüyor, Özgürlüğe Yürüyor adı altında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Kültür Mahallesi 8 Mart Kadın Parkı yakınında bulunan alanda gerçekleştirildi.

8 MART COŞKUYLA KUTLANDI
08-03-2020 17:55
Google News

Batman’da yapılan Dünya Kadınlar Günü etkinliği programına; Milletvekili Feleknas Uca, Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi, Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın, Belediye meclis üyeleri, HDP il ve ilçe Eş Başkanları, İl ve İlçe Belediye Eş Başkanlarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.
Erbane eşliğinde söylenen şarkılar eşliğinde halay çeken kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde doyasıya eğlendi.
Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, kadınların ölmediği/öldürülmediği, eşitlik ilkesine dayanarak yaşamlarını sürdürebilecekleri ortamların oluşturulması gerektiğini ifade ederek alanı dolduran kadınlara bir de müjde verdi. Selis Kadın Danışma Merkezi’nin uzun bir aradan sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde açtıklarını belirten Korkmaz, merkezin tüm kadınlara hizmet vereceğini sözlerine ekledi.
Etkinlik, Saliha Aydeniz, Dilan Dirayet Taşdemir’in katılımı ve Kolektîfa Rîtmên Azad Grubu eşliğinde Ruken Yılmaz’ın birbirinden güzel söylediği şarkılarla son buldu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA