USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti’den din dersi tepkisi

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaeddin Uçar, Halkların Demokratik Partisi Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın din dersi ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. İl Başkanı Uçar, Demirtaş’ın sözlerini kınadığını belirtti.

AK Parti’den din dersi tepkisi
07-04-2015 19:29
Google News

Din dersinin siyasi malzemeye dönüştürülmek istendiğini ifade eden Uçar: “Son günlerde kendini Kürtlerin temsilcisi olarak tanıtan bazı çevreler İslamiyet’e olan kinlerini demokratik hak ve görüş perdesi altında gizleyerek milletimizin İslamla olan bağını kesmek istemektedirler. Batman ve Diyarbakır illerinde dini inançlı kimselerden oy isterken kendilerini dine hürmetkarmış gibi göstermeye çalışan BDP ve yöneticileri Alevilerden oy isterken ilk evvel bizlerin dini değerlerine saldırmaktadırlar. Bu durumun son örneği Selahattin Demirtaş'ın Halkların Demokratik Kongresinin düzenlemiş olduğu Alevilik konulu bir programda açış konuşmasını yaparken verdiği beyanattır. Din dersinin bir baskı aracı olduğunu ifade eden Demirtaş, gerçek yüzünü göstermiştir. Bizler 1300 yıldır İslama hizmet etmiş bir milletin evlatlarıyız. Bizim ilk övünme kaynağımız dinimize ve namusumuza olan düşkünlüğümüzdür. Bu bizim örfümüze ve geleneklerimize de hakim olan bir düsturdur.

AK Parti olarak biz Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışan bu kesimleri kınadığımızı, görüşlerini paylaşmadığımızı en yüksek sesle haykırıyoruz. Bu millet Müslüman’dır, mayası İslamiyet ile yoğrulmuştur. Ve milletimizin gayesi de dindar nesiller yetiştirmektir. Tabiî ki milletimizin oyları ile seçilen hükümetimiz de milletimizi temsil makamında olduğundan Müslüman ailelerin çocuklarına dini eğitimlerini verme yönünde her türlü kolaylığı sağlayacaktır. Din derslerinin okullarda verilmesi de bu kapsamdadır” ifadelerinde bulundu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA