USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ALTUNÇ “SAĞLIKTA ŞİDDETİN SON HEDEFİ BEBEK HASTA OLDU”

Öz Sağlık-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Ahmet Altunç, İluh Devlet Hastanesi Acil Servisinde yaşanan bıçaklı saldırı olayı hakkında basın açıklaması yaptı.

ALTUNÇ “SAĞLIKTA ŞİDDETİN SON HEDEFİ BEBEK HASTA OLDU”
07-03-2023 16:46
07-03-2023 16:48
BATMAN
Google News

Sizlerin de yakından bildiği üzere önceki gün öğle saatlerinde İluh Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne elinde bıçakla giren bir hasta yakını saldırgan, hedef gözetmeden elindeki kesici aletle önüne gelene saldırmış, bir güvenlik görevlisi arkadaşımız ile bir bebek hastamız yaralandığını belirten Öz Sağlık-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Ahmet Altunç “Öncelikle bu menfur saldırıda yaralanan Sendikamız Üyesi Güvenlik Görevlisi Zakir Kılıç’a ve olayda yaralanan masum yavrumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bir türlü yeterli tedbir alınmayan sağlıkta şiddet olaylarının geldiği vahim durum ortadadır. Kendini bilmez, vandal bir hasta yakınının elindeki bıçakla hastane personeline ve o anda tedavi için Acil Servis’te bulunan hastalara, hasta yakınlarına yaşattığı dehşet bizleri derin endişeye ve üzüntüye sevk etmiştir. Elinde bıçakla Acil Servise dalan ve dehşet yaşatan saldırganı kendi canı pahasına engelleyen Üyemiz Güvenlik Görevlisi arkadaşımız Zakir Kılıç’a tüm sağlıkçılar ve hasta yakınları adına teşekkür ederiz.

Sağlık kurumlarında hastalara daha iyi hizmet verebilmek adına fedakârca görev yapan personelin can güvenliği başta olmak üzere, huzuru, sakin çalışma ortamı kalmamıştır.

Öz Sağlık-İş Sendikası olarak bugüne kadar sağlıkçıları hedef alan ancak bu yaşanan olayla hastaların da can güvenliğini tehlikeye sokan bu canilerin hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istiyoruz.

Bu olayların artık sadece basit birer adli vaka şeklinde değerlendirilmemesi, sosyolojik vaka olarak değerlendirilerek tedbir alınması gerekmektedir. Sağlık çalışanları olarak çağrımızdır:

Artık; şiddete maruz kalmak istemiyoruz.

Artık; evden çıkarken çoluk çocuğumuzla helalleşip, akşam eve dönüp dönmeyeceğimiz endişesini yaşamak istemiyoruz.

Artık; yetkililerin sağlıkta şiddet olayları karşısında gerçekten caydırıcı tedbirler alarak en başta bizleri can güvenliğimiz konusunda rahatlatmalarını bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle konuşmamı sonlandırıyor, teşrifleriniz dolayısıyla siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA