USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

BAHAR AYLARINDA BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Abdulgafur Atlan, çocuklarda bahar alerjisi, solunum yolu semptomlarına neden olan bir durumdur ve aileler için zorlayıcı olabilir diyerek aileleri uyardı.

BAHAR AYLARINDA BU BELİRTİLERE DİKKAT!
13-04-2023 16:10
BATMAN
Google News

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Abdulgafur Atlan “Baharın gelmesiyle birlikte doğanın canlanması ve güneşli havaların artması ile pek çok insan için neşelenir. Ancak, bahar ayları bazı çocuklar ve aileleri için endişe verici olabilir. Çünkü bu aylar aynı zamanda bahar alerjisi sezonu olarak bilinir. Çocuklarda bahar alerjisi, solunum yolu semptomlarına neden olan bir durumdur ve aileler için zorlayıcı olabilir.

Çocuklarda bahar alerjisinin en yaygın belirtileri şunlardır: Burun akıntısı, Burun tıkanıklığı ve hapşırma Gözlerde kaşıntı, sulanma ve kızarıklık Boğazda kaşıntı, öksürük ve hırıltı Deri döküntüleri Baş ağrısı ve yorgunluk belirtileri gösteriyor” dedi.

“ERKEN TANI ÖNEMLİ”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Abdulgafur Atlan, çocuk alerjisi tanı ve tedavisini anlattı. Uzm. Dr. Abdulgafur Atlan “Çocuklarda bahar alerjisi tedavisi, semptomların şiddetine ve çocuğun yaşına göre değişebilir. Tedavi genellikle semptomları hafifletir ve çocuğu rahatlatır. Çocuklarında alerji belirtileri gözlemleyen aileler çocuklarının sağlığı için mutlaka uzman bir hekime müracaat etmelidir.

Bahar alerjisi, çocukların bağışıklık sisteminin polen, toz, mantar sporları gibi bahar aylarında havada bulunan maddelere aşırı tepki vermesi sonucu ortaya çıkan bir alerjik reaksiyondur. Bu alerjik reaksiyon, burun, göz, kulak ve boğaz gibi solunum yollarındaki dokuları etkiler. Çocuklarda bahar alerjisi semptomları genellikle polenlerin arttığı mevsimlerde ortaya çıkar. Bazı çocuklarda, bahar alerjisi astım semptomlarına da neden olabilir.

Çocuklarda bahar alerjisi astım semptomlarına da neden olabilir, bu nedenle astım semptomları olan çocukların bahar alerjisinin de bulunması olasılığı uzman bir hekim kontrolünde değerlendirilmelidir. Çocuklarda bahar alerjisi teşhisi, semptomların gözlemlenmesi ve çocuğun tıbbi geçmişinin gözden geçirilmesiyle konulabilir. Doktorlar genellikle aileye semptomların ne zaman başladığını ne kadar sürdüğünü ve ne zaman daha kötüleştiğini sormaktadır. Bu nedenle ebeveynlerin konu hakkında bilgi sahibi olması ve çocuğunu gözlemlemesi önem taşımaktadır. Tanı konulurken hekim tarafından çocuğun burun, göz ve boğazı muayene edilir. Hekim gerek gördüğü takdirde bazı detaylı tetkikler de isteyebilir. Ayrıca alerjinin başka etkenlerden de kaynaklanıyor olma ihtimalini değerlendirmek adına alerji testi istenebilir” İfadelerini Kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?