USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BATMAN ÇAYI KÖPRÜSÜNÜ MECLİSE TAŞIDI

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman Çayı üzerindeki kentin giriş-çıkış köprüsünde meydana gelen tahribatlara ilişkin Meclise soru önergesi verdi.

BATMAN ÇAYI KÖPRÜSÜNÜ MECLİSE TAŞIDI
18-04-2024 13:14
18-04-2024 13:18
Google News

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu,, TBMM’ye verdiği önergede “1995 yılında hizmet vermeye başlayan Batman Çayı Köprüsü, özellikle son yıllarda kazaların merkezine haline gelmiştir. Batman - Bismil arasında 10 kilometrelik tek şeritli yolun duble yola dönüşmesi için geçtiğimiz yıl ilk kez adım atılırken, çalışmaların bitmesi ise yılları alacak. Duble yolla birlikte mevcut köprünün yanına yapılacak olan 330 metrelik yeni köprüye ne zaman başlanacağı ise henüz bilinmemektedir. Özellikle köprü üzerindeki asfaltın zarar görmesi, derin çukurların oluşması araçlarda hasara neden olurken, kazalara da davetiye çıkarmaktadır.

Tek şeritli olan ve kazaların sıklıkla yaşandığı köprü için yeni asfalt isteyen yurttaşlar, Karayolları yetkililerine bu sorunun çözümünü talep etmektedir. Bu bağlamda; Batman Çayı üzerindeki kentin giriş-çıkış köprüsünde meydana gelen tahribatlar sürücülere zor anlar yaşatmaktadır. Bu yolda asfalt serimi ne zaman yapılacak?- Batman’da ulaşım noktasında yaşanan sıkıntılardan Bakanlığınızın haberi mıdır? Projesi devam eden yollar ne durumdadır? Söz konusu yollar ne zaman bitirilerek? Oluşan çukurlar nedeniyle kazaya davetiye çıkaran Batman Çayı Köprüsü, neden onarılmamaktadır?” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA