USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BATÜ’DE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve yürürlüğe giren Batman Üniversitesinin Akademik Yükseltme ve Atama Kriterleri yönergesinde yer alan revizeler onaylandı.

BATÜ’DE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
29-05-2023 18:51
29-05-2023 18:52
Google News

Batman Üniversitesini daha ileriye taşıyacak olan bu güncelleme ile öğretim üyelerinin atama ve yükseltmelerde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan yönetmeliklerde istenen değişiklikler YÖK tarafından uygun görüldü.

Yayımlanan yönergede Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör kadrolarına başvuru dosyalarında yer alan atama kriterleri, ön değerlendirme ve puanlamalarda değişikliklere yer verilirken, yabancı dil baraj puanlarında güncel düzenlemeler gerçekleştirildi.

Akademik kadronun günden güne güçlendiği Batman Üniversitesinde bilimsel çalışmaların nitelik ve niceliğinin arttığını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “Yönerge kapsamında belirlenen kriterler, bilimsel niteliğimize uygun bir şekilde şeffaflığı öncelemektedir. Bilimsel kaliteyi arttırmak için liyakati ve objektif uygulama esaslarını ele almaktayız” ifadelerini kullandı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?