USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

BEŞİRİ'DE HALK KÜTÜPHANESİ’NİN TEMELİ ATILDI

Batman'ın Beşiri ilçesinde Halk Kütüphanesi'nin temel atma töreni düzenlendi.

BEŞİRİ'DE HALK KÜTÜPHANESİ’NİN TEMELİ ATILDI
12-06-2023 16:03
12-06-2023 16:04
BATMAN
Google News

Törenin açılış konuşmasını yapan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp "Eğer bizim evlatlarımız kütüphanelerin önünde sıra bekleyerek ve kütüphanede ders çalışmak için sıra bekleyebiliyorsa bizim yapacağımız şey, o kuyrukları, o sıraları bitirmekti. Bugün Beşiri'de yapmış olduğumuz kütüphanenin bir benzerini yarın Sason'da yapacağız. Önümüzdeki yıl burada yapmış olduğumuz bir benzerini Kozluk'ta inşallah temelini atacağız. Ama yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. İlçelerin dışında şehir merkezinde de 4 yeni kütüphane kuracağız. Bu kuracağımız 4 kütüphaneden sonra hedefimiz ilk etapta yüzde 45'ler nispetinde olan kapasite artışını daha sonra bu kapasite artışımızı yüzde 90'a çıkardık.

Şuan ki mevcut haliyle bile bu kapasite artışımız yüzde 135'e tekabül ediyor yeni projelerle beraber. Böylelikle en güzel, en kaliteli, en uygun fırsatı çocuklarımıza sağlamış olacağız. Amacımız yapacağımız kütüphanelerde sadece kapasiteyi artırmak değil hem mimarisiyle hem işleyişiyle her tarafa, Türkiye'nin her yerindeki temsil kabiliyeti olan binalar yapmaktır. Yapacağımız bu tüm kütüphanelerin tamamı hem ilçelerimizin hem şehitlerimizin görüntüsüne de estetik olarak da değer katacak yapılar olarak inşallah faaliyete geçecek. Tabi Beşiri'de böyle bir kütüphane yapmak çok güzel, çok anlamlı ama bu kütüphaneyi yan tarafındaki yapacağımız gençlik merkeziyle beraber taçlandırmak çok daha anlamlı olacak" dedi.

Yeni yapılan kütüphane hakkında bilgi veren İl Özel İdare Sekreteri Abdülkadir Özer "Bu projenin 17 milyon 475 bin TL olan ihale bedelinin yarısı yani yüzde 50'si il özel idaresince karşılanmaktadır. Yüzde 50 olan yaklaşık 8,5 milyon TL'de kültür bakanlığınca karşılanmaktadır. İşin proje süresi 220 gündür. Projede zemin katta 0-3 yaş çocuk kütüphanesi, 3-6 yaş için çocuk kütüphanesi, bebek emzirme odası, çalışma salonu. Birinci katta ise; kütüphane, araştırma ve okuma kütüphane bölümü, 2 adet grup çalışma odası. İkinci katta ise; Fuaye salonu, 133 kişilik konferans salonu, idari olarak da çocuklarımızın ihtiyacını görecek teknik donanımlı odalar ve idari bölümler yer alacak” dedi.

Halk Kütüphanesi'nin temel atma töreni, Batman Valisi ve Belediye Başkan vekili Ekrem Canalp, Batman AK Parti Milletvekili Serkan Ramanlı, Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener, Beşiri ilçe emniyet müdürü Ramazan Gezer, ilçe jandarma komutanı Binbaşı Harun Çetinkaya, Turizm ve Kültür İl müdürü İhsan Arslanlı, Batman il Özel idare sekreteri Abdulkadir Özer, STK temsilcileri, muhtarlar, siyasi partilerin il başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA