USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bizim özgürlüğümüz yok

Batman’da coşku ile başlayan 2015 Newroz Kutlamaları olaylı bir şekilde sona erdi.

Bizim özgürlüğümüz yok
19-03-2015 17:59
Google News

Halkların Demokratik Partsi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve kentte faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan Tertip Komitesi tarafından organize edilen 2015 Newroz programına DBP Eşgenel Başkanı Emine Ayna, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eşbaşkanları ve birçok sanatçı katıldı. 

10 YIL SONRA GERÇEK FİKRİNİ BELLİ ETTİ

Batman’da düzenlenen Newroz programına katılan Demokratik Bölgeler Partisi Eşgenel Başkanı Emine Ayna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kürt Sorunu Yoktur’ söylemine tepki göstererek: “Cumhurbaşkanı ’2005’te Kürt Sorunu vardır, Kürt Sorunu benim sorunumdur’ dedi. Türkiye’de ilk kez bir başbakan çıkıp ‘Kürt Sorunu vardır, benim sorunumdur’ diyor. 10 yıl sonra 2015’te ‘Kürt Sorunu yoktur’ dedi. Aradan geçen 10 yılda gerçek fikrini belli etti. Sonunda gerçek yüzünü herkese gösterdi. Ne oldu? 2005’te ‘Kürt Sorunu’ vardır derken Kürt halkının yaşadığı sorun neydi? Şimdi ne oldu, ne değişti?” diyerek tepki gösterdi.

BİZİM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ YOK

Newroz programında konuşmasının devamında DBP Eşgenel Başkanı Emine Ayna: “Bugün soruyor, sizin neyiniz yok diye? Bizim özgürlüğümüz yok. Senin çoluğun çocuğun dizinin dibinde. Hatta ölümünden sonrası için onları milletvekilliğine hazırlıyorsun. Bizim ise çocuklarımız eksik evlerimizde. Kimisi dağda, kimisi cezaevinde, kimisi şehitliklerde, kimisinin nerede olduğunu bile bilmiyoruz. Mezarları bile yok mezarları bile. Biz buradan şunları özellikle söylüyoruz. Tüm bunlara rağmen, sen öldürdükçe biz çoğalıyoruz, kork bizden. Buradan başkana bir söz vereceğiz hep birlikte. Newroz bayramı hediyesi olarak seçimi günü yüzde 15 alarak, meclise gireceğiz” dedi. 

NEWROZ ATEŞİNİ BİRLİKTE YAKTILAR

2015 Newroz ateşini Demokratik Bölgeler Partisi Eşgenel Başkanı Emine Ayna, Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel Newroz Kutlamalarına gelen vatandaşlarla birlikte Newroz alanında yaktı. Newroz ateşinin yakılmasının ardından kutlamalar konser ve büyük bir coşku ile kutlandı.  

BİRÇOK GRUP VE SANATÇI KATILDI

Newroz Kutlamalarına katılmak için Avrupa’dan gelen birçok konuk sanatçı ve yerel sanatçıların söyledikleri şarkılar ile 7’den 70’e Newroz Kutlamaları için alana gelen vatandaşlar gönüllerince Newroz’u Bayram havasında kutladı. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?