USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÇEVRE YOLU LANSMANI YAPILDI

Batman'da 40 metre genişliğinde ve 22 bin 580 metre uzunluğunda Kuzey ve Güney Çevre Yolu'nun lansman programı gerçekleştirildi.

ÇEVRE YOLU LANSMANI YAPILDI
07-03-2024 15:54
07-03-2024 15:55
Google News

 

 

İlk kazmanın vurulduğu programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum müdürleri ile ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu da katıldı

Vali Canalp “Bu 40 metrelik yol Batman'ın tamamen çepe çevre kuşatacak yani şehri bir halka şeklinde yüzük şeklinde tahayyül edin bütün şehri kuşatacak. Yani bu belediyenin yapacağı bu yolun özelliğine 3 şerit geliş, 3 şerit gidiş şeklinde olacak. Dolayısıyla da şehir bütün trafik yükünü alacak. Ama sadece bundan ibaret olmayacak. Bunun dışında ikinci bir çemberimiz daha var. Bu ikinci çember de karayollarının Karayolları Genel müdürlüğümüzün ulaştırma bakanlığımızın yapacağı duble yok. Bu ikinci çember de bizim şehrin şehrin uluslararası ve şehirlerarası trafik yükünü kaldıracaktır. Yani bize uluslararası trafik şu anda başladı.

Kuzeyden gelen İran'ın üzerinden Kafkasya ülkeleri üzerinden gelen trafik güneydeki limanlara bizim Batman üzerinden bir trafik akışı başladı. Karayolların yapacağı bu duble yol ağıyla beraber hiç şehir merkezine uğramadan transit olarak şehre uğramadan şehir trafiğini de rahatsız etmeden bu duble yola geçmiş olacak. Yani bizim 40 metrelik yola buradan başladık. Neden buradan başladık? Çünkü bu kısmı yaptığımız zaman şehrin ana tıkanıklık noktası burası. Yani bütün yolların bakın, batmanın bütün yollarının kesişim noktası burası. Ana yolların ve trafik en çok burada tıkanıyor. Biz buradaki şu paralel yolu yaptığımız zaman. Bizim şehrin bu kısmına olan trafik yoğunluğu kendiliğinden azalacaktır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?