USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çiftçilere ‘Tarla Okulu Eğitim Çalışması’

Batman’ın Kozluk İlçesine bağlı Uzunçayır Köyü'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Enstitü Müdürlüğü tarafından koordineli olarak yürütülen "Tarla Okulu Eğitim Çalışması" düzenlendi.

Çiftçilere ‘Tarla Okulu Eğitim Çalışması’
24-03-2015 15:53
Google News

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Tarla Okulu Eğitim Çalışması’na ilçe ve köylerde kalan çok sayıda çiftçi katılım sağladı. Yapılan çalışmalar doğrultusunda, buğday ve mercimek hastalık-zararlılarla ilgili olarak tarlalarda incelemelerde bulunulurken, bu kapsamda yapılan tarla kontrollerinde, uzman ekipler tarafından bir rapor düzenlendi. Düzenlenen bu rapora göre;

- Mercimek Ekim Alanlarındaki Gözlemlerde; Besin elementi noksanlıkları, drenaj veya tesviye sorunu yaşanan alanlarda sıklıkla kök çürüklükleri tespit edildi.

- Besin elementi noksanlıkları, kök ve kök boğazı çürüklükleri ve Septoria hastalığı tespit edildi.

Belirlenen sorunlarla ilgili olarak, Teknik heyet ve Zirai Mücadele Uzmanları tarafından çiftçilere çözüm önerileri sunuldu.

Tarla Okulu toplantısı konusunda bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan: "2015 yılında Tarla Okulu Eğitim Çalışmasıyla, üreticiye sezon başından itibaren hem pratik hem de teorik bilgileri yerinde ve zamanında vermeyi amaçlıyoruz. Böylelikle, çiftçinin üretim esnasında karşılaşacağı problemlere tam zamanında çözüm bulacağız. Tarla Okulu Çalışmasının tüm üreticilerimize hayırlı olmasını ve bereketli bir ürün yılı getirmesini diliyorum" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA