USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DİCLE ELEKTRİK, ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Dağıtım bölgesindeki hizmet kalitesini artırmaya odaklanan Dicle Elektrik, son iki yılda 176 milyon TL’lik bakım ve yenileme çalışması yaptı.

DİCLE ELEKTRİK, ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI
17-01-2023 21:39
17-01-2023 21:40
BATMAN
Google News

Bu kapsamda coğrafi koşulları ve iklim açısından en zorlu yerlerden biri olan Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi’ne elektrik taşıyan hatta da bakım çalışması yapıldı. Çalışma ile mahalle sakinleri 41 yılın ardından belki de ilk kez bir kış mevsimini elektrik kesintisi olmadan geçirmeye başladı.

Dicle Elektrik, gerçekleştirdiği bakım ve onarım faaliyetleri ile dağıtım bölgesindeki hizmet kalitesini artırmak için çalışıyor. Şirket, bu hedefi doğrultusunda enerji tedarik edilen bölgede coğrafi koşulları ve iklim açısından en zorlu yerlerden biri olan Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bakım ve onarım çalışması yaptı. Dicle Elektrik Bakım Müdürlüğü ekipleri, Kayacık mahallesi sakinlerinin şikayeti üzerine bölgeye geldi. Yapılan incelemelerin ardından enerji taşıyan iletim hattında arıza önleyici bakım çalışması gerçekleştirildi. Toplamda 232 nüfuslu Kayacık mahallesi de arıza önleyici bakım çalışmasının ardından elektriğe kavuştu. Bu çalışma ile elektriğe ilk kez 1980’de kavuşan, hem hattın eskimeye başlaması hem kış aylarındaki olumsuz hava koşulları hem de ulaşım sıkıntıları nedeniyle zaman zaman günlerce elektrik kesintisi yaşanan mahalle sakinlerinin, 41 yılın ardından belki de ilk kez bir kış mevsimini elektrik kesintisi olmadan geçirmeye başladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA