USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

DOLANDIRICILAR YAKAYI ELE VERDİ! 10 TUTUKLAMA

Batman’da sosyal medya hesaplarını ele geçirip dolandırıcılık yapan 222 şüpheli gözaltına alındı.

DOLANDIRICILAR YAKAYI ELE VERDİ! 10 TUTUKLAMA
13-11-2023 15:48
13-11-2023 15:49
Google News

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce son bir aylık dönemde vatandaşların kişisel bilgilerini ve sosyal medya hesaplarının ele geçirip dolandıran şahıslara yönelik çalışma yürütüldü. Dolandırıcılık olaylarından dolayı hakkında yakalama kararı olan 222 şüpheli gözaltına alındı. Adli makamlara sevk eden şüphelilerden 10’u tutuklandı.

DOLANDIRICILIĞA KARŞI UYARI YAPILDI

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden bilişim sistemleriyle dolandırıcılığa karşı “Mesaj içeriklerinde yer alan kaynağı belirsiz bağlantılara tıklamayın. Kişisel bilgilerinizi, banka veya kredi kartı bilgilerinizi paylaşmamaya özen gösterin. Sosyal medya platformlarında yer alan şüpheli bağlantılara tıklamayın. Banka hesaplarınıza ait onay kodu ve şifrenizi kimse ile paylaşmayın. Mobil uygulamaları sadece resmi mağazalardan indirin. E-posta dolandırıcılığına karşı dikkatli olun şüpheli e-postaları açmayın! Antivirüs programı kullanın.

Sponsorlu içerikler, reklamlar aracılığıyla sunulan hediye çeki ve yatırım tavsiyesi başlıklı içeriklere şüphe ile yaklaşın.

Ceza dosyası, para cezası, son gün vb. ifadelerle panik ve korku oluşturularak tuzağa düşürülmeye yönelik asılsız iletilere itibar etmeyin. E-devlete veya resmi/özel kurumlara ait hesap bilgileri taklit edilerek hesabınız kısıtlanmıştır şeklinde gelen mesajları resmi yollardan teyit edin” denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA