USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DURMAZ “YENİ MAHALLENİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz "Yerel Sorunları Tespit Çözüm İçin Takip" projesi kapsamında ziyaret ettiği Yeni Mahalle’de tespit etikleri sorunların çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

DURMAZ “YENİ MAHALLENİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”
18-01-2023 23:20
18-01-2023 23:21
BATMAN
Google News

Durmaz ve beraberindeki heyet, mahallede tespit ettikleri sorunların büyük mağduriyetlere yol açtığını vurgulayarak yşanan olumsuzlukların giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Mahallede yapılan incelemelerden sonra mağdur aileler ve esnafları ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, tespit ettikleri sorunların çözülmesi için konuyu gündeme alacaklarını belirtti.

"VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEDEN YETKİLİLER SORUNLARA ÇÖZÜM BULMALIDIR"

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, "HÜDA PAR olarak memleketin sorunlarını tespit etmek üzere Yeni Mahallemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Aynı zamanda mağdur aileleri ve esnafları da ziyaret ettik. Yeni Mahallede mahallelinin şikâyet ettiği konuların başında bir taziye evinin olmayışı ve kimi sokakların çok dar olması konusu geliyor. Dar sokaklarda alt yapı ve kanalizasyon sorunu var. Önümüz kış, yoğun bir yağış sonrası vatandaş ciddi anlamda mağduriyet yaşayacak. Genel bir kentsel dönüşüm olursa sorun çözülür ancak bunun da kolay olmadığı malumdur. Bu yüzden mevcut durumlar göz önünde bulundurularak ve vatandaş mağdur edilmeden yetkililer adı yeni olan ancak çok şeyi eski olan mahallemizin sorunlarına çözüm bulmalıdır." dedi.

"UYUŞTURUCU SORUNU GENÇLERİMİZİN GELECEKLERİNİ KARARTIYOR"

Uyuşturucunun gençler için tehdit olduğunu söyleyen Durmaz "Vatandaşların bize ilettikleri sorunlardan biri de uyuşturucu problemidir. Bu problem, vatandaşlarımızı ve aileleri çok rahatsız ediyor. Konuyla ilgili olarak evvela şunu söyleyelim: Uyuşturucu sorununun Batman’ın gündeminden çıkarılması için yerelde bir konsensüsün oluşturulması gerekir. Bu illet, gençlerimizi tehdit ediyor, geleceklerini karartıyor. Gençlerimizin geleceklerinin kararmaması için siyaset, sivil toplum ve resmi kurumlar hep birlikte hareket edip bu sorunla mücadele etmelidirler" şeklinde konuştu.

"HER AY ARTAN GİDERLER ESNAFI ZORDA BIRAKMAKTADIR"

Mahallede ziyaret ettikleri esnafların yüksek gelen faturalardan muzdarip olduğunu dile getiren Durmaz "Esnaf elektrik faturalarının yüksek gelişinden ve kiralara yapılan zamlardan dolayı memnuniyetsizliğini dile getirmektedir. Faturalara birkaç aya göre iki üç kat artmıştır. SGK ve BAĞKUR primleri esnafı derin derin düşündürtmektedir. Her ay artan giderler kimi esnafı zorda bırakmaktadır. Esnaf, devletten elektrik indirimi beklemektedir. Mikro ölçekte esnaflık yapan işyerleri için devletin beklentileri karşılayacak bir çözüm üretmesi gerekmektedir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA