USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

ENGELLİLERDEN KURAL HATASI İTİRAZI

Batman Engelliler Spor Kulübü, Adana maçında yaşanan kural hatası ile ilgili açıklama bulunuldu.

ENGELLİLERDEN KURAL HATASI İTİRAZI
02-04-2024 12:30
02-04-2024 12:31
Google News

Kulüpten yapılan açıklamada "Beta Enerji Adana Engelliler Spor Kulübü, Batman Engelliler Spor Kulübü Tarihinde Adana’da oynanan Tekerlekli Basketbol Süper lig’ yarı final maçı esnasında birden çok kural hatası yaşandığından takımımız 1 sayı farkla sahadan mağlup ayrılmıştır.

Maç başlangıcında Güvenlik toplantısının yapılmaması, Maç başından sonuna kadar Güvenlik ve sağlık ekibinin olmaması, 3 Hakem, bir teknik komiser ve MHK üyelerini uyarılarımıza rağmen maçı oynattılar.

Maçta yaşanan en önemli kural hatası ise ‘Basketbol Oyun kuralları, Kural 4 oyun düzenlemeleri başlıklı 8. Maddesi ses duyulduğunda oyun sona erer’ hükmüne aykırı davranılarak takımımız 1 sayı öndeyken rakip takıma haksız yere verilen 2 sayı ile maçtan mağlup ayrıldık.

Yaşanan kural hatası nedeni ile Antrenörümüzün maç bitiminde hem maçın hakemleri İrfan Pektaş, Orhan Altın ve Mehmet Ali Değirmenci ye hem de MHK üyesi Selçuk Kaçın beye maçın sonunda sayının verilip verilmemesi ile ilgili kararsızsınız, video görüntüleri elimizde mevcut izleyip öyle karar verin demesine rağmen, hakemler görüntülere bakmadan ve kayıtlarınız bizim için geçersizdir, nereye başvurursanız başvurun deyip, maç sonrası itiraz süresini beklemeden sahayı apar topar terk etmişlerdir.

Hakemlerin kendi aralarında Doğu illerinde göreve gideceğimize batı illerinde maç yönetmeye gideriz mantığı ile hareket ettikleri gerçeğini bu maçta adeta ispatladılar.

Maç esnasında Hakem Mehmet Ali Değirmenci haksız yere sporcu ve Hocamızı azarlarcasına bağırmıştır. Hakemlerin yanlı ve kural tanımaz tutumları sayesinde hak ettiğimiz galibiyetimiz elimizden alındı.

Yaşanan kural hatalarından dolayı hakkımızın yenildiğini inandığımızdan itirazımızı Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligleri Müdürlüğüne delilleri ile birlikte yazılı olarak ilettik. Haklı itirazımızın kabul edilerek maçın tarafımıza tescil edilmesini talep ediyoruz" denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA