USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Görme engellilere ücretsiz baston

Görme engellilere ücretsiz baston

Görme engellilere ücretsiz baston
07-01-2016 18:46
Google News

AK Parti Batman İl Başkanlığı her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ dolayısı ile 30 görme engelliye baston hediye etti. Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta yapılan kahvaltılı toplantı sonrasında ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ dolayısı ile bir açıklama yapan AK Parti Batman İl Başkanı Diyaeddin Uçar, günün anlam ve önemine binaen görme engelli arkadaşlarımıza 30 adet beyaz baston hediye ettiklerini söyledi. Beyaz bastonun da tarihçesi hakkında bilgi veren Uçar: “1920’li yıllarda geçirdiği trafik kazası sonrası görme yetisini kaybeden bir fotoğrafçının daha sonra kullandığı bastonu çevredekilerin dikkatini çekmek üzere beyaza boyayıp onun bu deneyimi başarı ile sonuçlanınca 1931 yılında da Fransa’da da Körler Federasyonu bütün bastonların beyaza boyanmasını kabul etmiştir. Bunun sonucunda da her yıl 7-14 Ocak tarihleri ‘Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Biz de bu nedenle görme engelli olan vatandaşlarımıza hem sahip çıkma anlamında hem de onları yalnız bırakmama adına onların haftasında böyle bir etkinlik yaptık.” dedi.

Görme yetisini yitiren her vatandaşa hastanalerde reçete karşılığında ‘Beyaz Baston’ların ücretsiz bir şekilde verileceği müjdesini veren AK Parti Batman İl Başkanı Diyaeddin Uçar: “Hükümetimizin yaptığı çalışmalar neticesinde görme yetisini kaybeden bütün vatandaşlarımıza hastanelerde reçete karşılığında ücretsiz bir şekilde beyaz bastonlar verilecektir. Biz de burada görme engelli 30 vatandaşımıza geceleri de dikkat çeksin diye parlayan bastonlardan hediye ettik. Bu bastonlar ile geceleri de çevredekilerin dikkatini çekmiş olacaklar.” diye konuştu. 

“BİZLERE BİR GÖZ HEDİYE ETTİ”

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da AK Parti’nin teşkilat olarak kendilerini unutmadığını belirten Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Sapancı, her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında ‘Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası’nın çeşitli etkinlikler ile kutlanmakta olduğunu söyledi. Sapancı: “Bugün burada yapılan etkinliği çok anlamlı bulduk. Biz bunu sadece bir baston olarak görmüyoruz. Bu gördüğünüz bastonlar bizler için birer göz ifade ediyor. Dolayısı ile bu baston olmadığı zaman hiç görmeyen bir insan kesinlikle tek başına bağımsız bir şekilde bir yere gidemez. Bugün Sayın Başkanımız Diyaeddin Uçar bize hem bir göz hediye etti hem de bizlere özgürlüğümüzü de kazandırmış oldu. Bu duyarlı davranışlarından dolayı AK Parti İl Başkanlığına teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA