USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Güzel başladı, kötü bitti!

Batman’da güzel başlayan Newroz Kutlamaları yüzleri maskeli grupların yol kapatıp ateş yakması sonrasında polisle çatışması sonucunda olaylar çıktı.

Güzel başladı, kötü bitti!
19-03-2015 18:04
Google News

Batman Hilal Mahallesi otogar yanındaki Newroz alanında çevre güvenliği alan polis ile Newroz Kutlaması için alana gelen gençler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. 

ATEŞ YAKARAK YOL KAPATILMAK İSTENDİ

Newroz kutlamaları sırasında Diyarbakır-Batman arasındaki karayolunda lastik yakarak yolu kapatmak isteyen gençler ile polis arasında çatışma çıktı. Yakılan ateşi söndürmek için ateşin başına gelen zırhlı polis araçları ve TOMA’lara gençler tarafından taş atıldı. Polis de gençlere tazyikli su ile müdahalede bulundu. 

KOMİSER VE VATANDAŞLAR YARALANDI

Newroz alanı yakınlarında yüzleri maskeli kişiler yol üstünde yakılan ateşi söndürmeye çalışan polise taş, havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği grup Newroz alanında vatandaşların arasına karıştı. Olaylar sırasında B.D. isimli komiser başına isabet eden taş ile yaralanırken, bazı vatandaşlar da atılan taşlar nedeniyle yaralandı. Yaralılar Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaylar sırasında yüzleri maskeli grup içerisinde kalan sivil bir polis otomobilindeki dosya ve polis kıyafetlerini alan kişiler daha sonra polis otomobilini ateşe verdi. Kullanılamaz hale gelen polis otomobili çekici ile olay yerinden kaldırıldı. Polisin geri çekilmesini isteyen Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Güvenlik Şube Müdürü İrfan Çubukçu ile tartıştı.

AMBULANS VE CEZAEVİ ARACI DA TAŞLANDI

Batman-Diyarbakır Karayolu üzerinde seyir halinde ilerleyen ambulans ve cezaevine ait tutuklu nakil aracına taşlı saldırı düzenlendi. Cezaevi aracının yan camına isabet eden taşlar nedeni ile cezaevi aracının şoförü bir anlığına direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yapma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. 

ÇEVRECİLERİN UYARISINA UYULMADI

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından yapılan bütün uyarılara rağmen kent merkezinde büyük bir hava kirliliğine neden olan araç lastikleri şehrin birçok yerinde yakıldı. 

MULTİKOPTER İLE HAVADAN GÖRÜNTÜ ALINDI

Newroz alanında havadan çekim yapmak için getirilen Multikopter ile Newroz coşkusunu yaşayan binlerce vatandaş gökyüzünden onlarca metre havadan görüntüye alındı. Vatandaşlar gökyüzünden görüntü çekmeye yarayan 4 pervaneli Multikopteri merakla izledi. 

BELEDİYE OTOBÜSLERİ VATANDAŞLARI ALANA GÖTÜRDÜ

Batman kent merkezindeki birçok mahalleden vatandaşlar ücretsiz bir şekilde Batman Belediyesi’ne ait otobüsler ile taşındı. Newroz alanına vatandaşları taşıyan otobüsler nedeni ile duraklarda otobüs bekleyen kimi vatandaşlar ise otobüslerin çalışmamasına tepki gösterdi. 

NEWROZ KONVOYU BELEDİYE YANINA GELDİ

Batman’daki Newroz Kutlamasından çıkarak yürüyüş yapan bir grup, yaklaşık 50 metre uzunluğundaki Yeşil, Kırmızı ve sarı renklerinden oluşan bayrakla Batman Turgut Özal Bulvarı üzerinde yolu trafiğe kapatarak Batman Belediyesine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ise sık sık sloganlar atıldı. | Hüseyin Sakar 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?