USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

HAP EĞİTİMİ VERİLDİ

Batman İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda hastane afet ve acil durum planı (HAP) Uygulama Yönetmeliği gereğince Batman İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birimi HAP eğitmenleri tarafından hastane afet ve acil durum planlaması uygulayıcı eğitimi düzenlendi.

HAP EĞİTİMİ VERİLDİ
27-12-2022 13:04
27-12-2022 13:05
BATMAN
Google News

Eğitime İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, hizmet başkanları, Başkan Yardımcıları özel ve kamu hastane başhekimleri, idari personel ve hastane HAP birimi çalışanları katıldı.

Afet ve acil durum temel kavramları, Türkiye afet yönetimi ve sağlık hizmetleri, Hastane afet ve acil durumu planına giriş, Hastane afet ve acil durum planına hazırlama kılavuz tanıtımı, Hastanelerde afet risklerinin azaltılması, Hastane afet ve acil durum müdahale yönetimi, Hastane olay yönetimi,  Kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları, Olay bildirimi ve acil müdahale planının aktivasyonu, Hastanenin tıbbi kapasitesi lojistik ve malzemelerin yönetimi, Hastane afet triaj alanı acil servis ve hastane için hasta trafik akışı, Acil müdahale planının aktivasyonunda bilgi yönetimi, Güvenlik ve emniyet, Ölü ve kayıplarla ilgili işlemler sosyal destek faaliyetleri olaya özel planlar hastane afet ve acil durum planı mevzuat durum analizi, Hastane afet ve acil durumuyla ilgili konularda bilgiler verildi.

Afet ve acil durumunda yapılması gerekenler uygulamalı bir eğitim ile gerçekleştirildi. Eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA