USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘Haykırıyoruz, direneceğiz’

Bölgede yaşanan sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte özellikle kadınların hedef alınıp katledilmesini kınamak amacıyla kadınlar tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

‘Haykırıyoruz, direneceğiz’
24-12-2015 18:20
Google News

Batman Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü öncülüğünde bölgede yaşanan sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte özellikle kadınların hedef alınıp katledilmesine ilişkin kadınlar tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi’nde yapılan basın açıklamasına HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, kadın kurumları ve çok sayıda kadın katıldı. SELİS adına açıklamayı yapan Nurcan Tekin: “Kadınların boyun eğmeyen özgür iradelerini eril zihniyetin tecavüz politikalarıyla ortadan kaldırmaya çalışan devlete artık ‘DUR’ diyoruz” diye konuştu. 
‘KADINLAR OLARAK HER KOŞULDA DİRENECEĞİZ’
Cizre’de, Nusaybin’de, Silopi’de, son olarak İstanbul’da katledilen Şirin Öter ve Yeliz Erbay’ı devlet tarafından katledilen kadınları hatırlatan Tekin: “Kürdistan’da halkın öz yönetim taleplerine karşı devletin on binlerce asker, polis, ve özel harekat timi ile saldırırken; tank ve topla halkımıza, coğrafyamıza, tarihimizi hedef alarak soykırım yapmaktadır. AKP devleti Kürdistan’da direnen ne varsa ortadan kaldırmak için her yolu denemektedir. Bizler devletin tecavüzcü, cinayet ve soykırım politikalarına karşı olan kadınlar olarak her koşulda direneceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Öldürülen kadın ve çocukların katillerini çok iyi tanıyoruz. O yüzden bir kez daha haykırıyoruz direneceğiz.” ifadelerinde bulundu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?