USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘Hep birlikte Newroz Ateşini yakacağız’

Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Newroz vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

‘Hep birlikte Newroz Ateşini yakacağız’
18-03-2015 17:28
Google News

Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, 2015 Newroz’unun Kürt ve dünya halkları için özgürlük ve barış getirmesi dileğinde bulunarak: “Bundan öncekilerde olduğu gibi 2015 Newroz’unda da tüm halkları baskı ve zulme karşı alanlara akın ederek barışın ve özgürlüğün şarkılarını haykırmaya davet ediyoruz” dedi. 

Gelinen aşamayı tarihsel bir süreç olarak nitelendiren ve yaşanan gelişmelerin bu yıl ki Newroz’u daha da anlamlı kıldığına dikkat çeken Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel mesajlarında devamla şunları söylediler; “2015 Newroz haftasındayız. Neredeyse her gün her akşam Kürdistan’da halklar sokaklarda, caddelerde, meydanlarda Newroz kutlamasını yapıyorlar. Bir hafta boyunca devam eden bu coşkunun finalini Batman’da bugün gerçekleştireceğiz. Bunun heyecanıyla, bunun coşkusuyla Batman’da 19 Mart Perşembe günü (Bugün) hep birlikte Newroz ateşini yakacağız. Bizler açısından yakıcı bir dönem. Yine Newroz’un Kürt halkı açısından özgürlük simgesi ve anlamı, 2015 Newroz’unu daha da anlamlı kılıyor” ifadelerinde bulundu. 

‘BÜYÜK BİR COŞKU İLE ÖZGÜRLÜĞÜ HAYKIRACAĞIZ’

Batman’da bugün yapılacak olan Newroz kutlaması öncesi Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel yayınladıkları mesajlarında, 200 yıldır devam eden katliam politikalarına karşı Kürdistani halklar, özgürlük şiarıyla büyük bir devrim gerçekleştirdiğini belirtti.  Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel mesajlarının devamında: “Rojava devrimi ile birlikte Kürdistan’ın her bir parçasında Kürdistani halklar olarak bundan sonra katliamı, zulmü, kıyım politikalarını kabul etmediğimizi ve bu politikalara karşı hep birlikte ortak sesle, ortak mücadele ile yanıt vereceğimizin kararlılığını ortaya koymuştur. Bu kararlılık aslında Rojava’dadır, aslında Kobanê direnişindedir, aslında dört parça Kürdistan’dadır. 2013 Newroz’u ile Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu çözüm ve barış süreci ile birlikte biz 2015’e yine bu anlam ve önemle giriyoruz. Özellikle Bakur Kürdistan’ında yaşayan Kürt halkı kıyım politikalarına karşı verdiği ortak bir mücadelenin sonuçlarını yaşıyoruz. Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın başlattığı sürecin en önemli tarihi zirveleridir Newrozlar. O açıdan 2015 Newroz’unda da çözüm için, özgürlük için, barış için yine Newroz alanında bir arada olacağız. Büyük bir coşku, büyük bir özlemle özgürlüğü haykıracağız. Biz tekrar özgürlük için meydanlara akın edecek bütün halkımızın Newroz Bayramı’nı kutluyoruz. Bütün dünya halkları açısından özgürlüğün günü olması temennisiyle hepimize bu mücadele başarılar diliyor, Newroz Piroz be diyoruz”  ifadelerinde bulundular.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA