USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Kadın mücadelesi önem kazandı”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 24 Ocak’ta gerçekleştireceği 3’üncü Olağan Kongresi hazırlıkları kapsamında HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın katılımı ile Batman’da Kadın Hazırlık Konferansı düzenledi.

“Kadın mücadelesi önem kazandı”
24-12-2015 18:20
Google News

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen Kadın Hazırlık Konferansına katılmak için Batman’a gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Türkiye’nin siyasal ve demokratik geleceği için HDP’nin kongresine hazırlık için kadın konferansları düzenlediklerini söyledi. Aydoğan: “Eğer demokratik bir Türkiye’den söz edilecek ise bu siyasal parti HDP’dir. Kongrede nasıl Türkiye’nin partisi olacağımızı tartışacağız.” dedi. Gerçekleştirilen Konferans’a KJA Bileşenleri, HDP Milletvekilleri Nursel Aydoğan, Ayşe Acar Başaran ve HDP-DPB İl ve İlçe Eş Başkanları katıldı. 
‘KADIN MÜCADELESİ ÖNEM KAZANDI’
Kongrelerinin Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan önemli gelişmelerin olduğu bir sürece denk düştüğü için kongre hazırlıklarını istedikleri düzeyde gerçekleştiremediklerini dile getiren Aydoğan, Kürdistan’da ilan edilen özyönetim ilanlarıyla inanılmaz görkemli bir direnişin olduğunu söyledi. Aydoğan konuşmasının devamında: “Özyönetim direnişlerine kadınlar öncülük etmese bu başarının zafere ulaşması mümkün değildir. Bu süreçte kadın örgütlülüğü ve kadın mücadelesi çok daha fazla önem kazanmıştır. Bu mücadeleyi büyütüp geliştirmesek, direnişlerde öncülük etmesek, direnişimizin başarı kazanmayacağını tekrar etmek istiyoruz.” dedi.  
‘DİRENİŞE KADINLAR ÖNCÜLÜK ETMELİDİR’
Belediye Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Sur’da devam eden çatışmaların ortasında yaşamlarını yitirenlerin cenazelerini iki kadının aldığını söyledi. Aydoğan: “Kadınlar, direnişe öncülük eden anneler, direnişin başarıya ulaşmasında önemlidir. Her birimiz bu zamana kadar eksik ve yetmezlikleri bir kenara koyarak, kadın mücadelemizi daha fazla geliştirmek bundan sonraki mücadeleye daha iyi bir düzeyde öncülük etmek durumundayız.” diye konuştu.
‘DEMOKRASİNİN ÖNCÜLERİ KADINLARDIR’
Rojava devrimine kadınların öncülük ettiğini vurgulayan Aydoğan: “Dünyada bu devrim bir ilktir. Şuan da Rojava’da demokrasinin öncülüğünü yapanlar kadınlardır. Tabi ki Kobanî direnişi tarihe geçecek bir özgürlük devrimidir. Türkiye kadın devrimcilerin ortaklaşarak başarıya ulaşmış bir devrimdir.” ifadelerinde bulundu.
‘HDP BİR DEVLET PARTİSİ DEĞİL’
Devletin sistemsel olarak Kürt özgürlük mücadelesini yalnızlaştırma politikalarıyla karşı karşıya olduklarını altını çizen Aydoğan: “Devletin bu sistemli politikasına karışı HDP projesiyle karşılık vereceğiz. AKP, HDP projesinden korkuyor. HDP bir devlet partisi değil. Halkın, kadın ve farklıların partisidir. Böylesi bir parti Türkiye’nin dokusuna uyduğu için kazanacaktır. Onun içindir ki bize ve partimize bu kadar saldırıyorlar. Saldırıya uğrayan HDP değil, HDP projesidir.” dedi. Kongreye hazırlık konferansı, kadınların yürüttüğü tartışmalar basına kapalı olarak devam etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?