USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kapuci: Yerel basın geriledi!

Kapuci: Yerel basın geriledi!

Kapuci: Yerel basın geriledi!
10-01-2016 18:36
Google News

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde meslektaşlarının günlerini buruk geçirdikleri belirten Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Uğur Kapuci, Dünya'da ve bölgemizde yaşanan kaos ve savaş ortamından dolayı gazetecilerin görevlerini yapmakta zorlandıklarını söyledi. 
GAZETECİLER DİRENÇLİ OLMALI
Her türlü olumsuzluğa rağmen görevlerini en iyi şekilde yapan gazetecilerinde olduğunu belirten Kapuci: "Dün olduğu gibi bugün de dürüst gazeteciler varlıklarını sürdürmek için ayakta kalmaya devam ediyorlar. Baskılara boyun eğmeyen, gerçek habercilik yapan, meslektaşlarını yalanmayan gazeteciler dimdik ayakta kalacaklar. Ama direncini yitiren ve kamu kurumlarının arka bahçesi olan gazeteler ve gazeteciler kamuoyu nezdinde yok hükmünde sayılacaklardır. Her zaman olduğu gibi bugünde gazeteciler dirençli olmalı.” dedi. 
“GERÇEKLERDEN TAVİZ VERİLMESİN!” 
Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basının hür olması gerektiğini belirten Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Uğur Kapuci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile yaptığı açıklamasında: "Gazetecilerin gerçekleri yazdıkları için yargılandıkları ve infaz edildiği bir dönemden geçiyoruz. Gerçeğin saklanamayacağı bir dünyada yaşıyoruz. Doğruların bir olduğu, yanlışı savunanların ise yok olduğunu dönemler her zaman olmuştur. Güneş asla balçıkla sıvanmaz. Meslektaşlarım gerçeklerden asla taviz vermesin." dedi. 
GAZETECİLER BAĞIMSIZ OLMALI
Kamuoyu vicdanı olan yerel basının her zaman hür olması gerektiğini belirten Kapuci: "Dün olduğu gibi bugünde doğruları yazan meslektaşlarımızın varlığını görmek beni sevindiriyor. Meslek dayanışması içinde olmamız gerekiyor. Hür ve vicdanlı gazetecilerin işlerinin kolaylaştırılması halinde özgür basından söz edilebilir. Ama her türlü olumsuzluğa ve baskılara rağmen işlerini en iyi şekilde ifa eden meslektaşlarımın gününü kutluyorum." diye konuştu.
YEREL BASIN GERİLEDİ
Önceki yıllara göre yerel basının gücünü yetirdiğini ifade eden Kapuci: "Günümüz şartlarında artık gazeteciler daha çok aktif olmalı. Sosyal medyanın karşısında zorlanan yerel bir basın var. Gazetecilerin birbirleri ile dalaşması sonucu maalesef sosyal medya yerel basının önüne geçmiştir. Bu da bizleri ziyadesiyle üzmüştür." diye konuştu

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA