Belediye Meclis Salonunda bir basın açıklaması ile film günlerinin 19 ve 22 Mayıs tarihleri arasında başlayacağını kamuoyuna duyuran Batman Belediyesi, film günlerini kayıp yakınlarına adadı. Film günleri 19 Mayıs’ta saat 16.00’da Yılmaz Güney Sineması yanında ‘55 Fotoğrafçı-55 Mahpus’ adlı fotoğraf sergisi ile başlayacak.
‘ÇIĞLIKLARINI ÇOK AZ İNSAN DUYDU’
Basın açıklamasında konuşan Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Kaytar kayıp yakınlarının yaşadığı acılara değinerek, ‘’Çığlıklarını çok az insan duydu. Duyanların bir kısmı onların hikâyelerine inanmadı. ‘Kullanıldıklarını düşünenler oldu. Evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini, sevdiklerini aradıkları için polis saldırılarına maruz kaldılar, dövüldüler, yerlerde sürüklendiler, coplandılar, gözaltına alındılar. Ama durmadılar, durdurulamadılar. Dertlerine derman bulunmadıkça acıları da kendileri de çoğaldı’’ dedi.
‘KAYIP YAKINLARININ ACILARINI İŞLEYECEĞİZ’
Devletin kurduğu Jitem, Hizbul-kontra gibi, devletin dışındaymış gibi görünen ama bütün silahını, parasını ve gücünü devletten alan paramiliter güçler insanları kaybetti/katletti diyen Kaytar, ‘’Ortak söylemleri ise hep “biz yapmadık” oldu. Bizler; Batman Belediyesi, Batman İnsan Hakları Derneği, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği ve Mezopotamya Sinema olarak kayıplar mücadelesini biraz daha görünür kılmak için 19-20-21-22 Mayıs Kayıplar haftasında, dünyanın birçok yerinde bizimle aynı acıyı yaşamış ve bu acılara karşı direniş sergilemiş hikâyeleri Batmanlılarla paylaşmak istedik ve Kayıplar ile ilgili film günleri organize ettik. Kayıplar ile ilgili, Uzun metraj, Kısa film ve Belgesel filmlerden oluşan 12 film ile çok ilginç filmler seyredeceğiz. Ayrıca panele ve yönetmenlerin katılımı ile birlikte kayıplar konusunu da işleyeceğiz’’ dedi.
