USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

KESK’TEN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

KESK Batman Şubeler Platformu eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK’TEN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI
16-08-2023 15:19
BATMAN
Google News

KESK Batman Şubeler Platformuna bağlı Sağlıkçılar, Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde hükümetin vermiş olduğu ilk sefalet teklifinden dolayı bir günlük grev gerçekleştirildi.

Atatürk parkı önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Dönem Sözcüsü Deniz Topkan “Hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu emekçileri olarak, KESK’liler olarak bugün Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda, sokaklardayız. Sadece kendimiz için değil, göz göre göre sefalete itilen, verdikleri emekler yok sayılan 12 milyon emeklinin hakkını da savunmak için, alanlardayız. Bu sefalete dur deme vakti gelmedi mi?

Bugün ya bizleri yok sayan bu yoksulluk, sefalet, güvencesizlik teklifine boyun eğeceğiz. Ya da hangi sendikaya üye olursak olalım kamu emekçisi ile emeklisi ile ‘hak verilmez mücadele ile alınır’ diyerek ortak sorunlarımız, taleplerimiz için mücadeleyi yükselteceğiz.

Unutmayalım ki, mücadele edenler her zaman kazanamasa da kazananlar hep mücadele edenlerdir.

Bizleri yıllardır siyasi iktidarın ve yine bu iktidarın Hakem Kurulunun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkûm eden bu garabet sisteme karşı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini Yoksulluk Sınırı Üzerinde İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret, Güvenceli İstihdam Demokratik Bir Çalışma Yaşamı, Grev Hakkı İle Tamamlanmış Gerçek Toplu Sözleşme Sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA