USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

“KÜRT HALKI ONURLU BİR HALKTIR”

DEM Parti seçim çalışmalarına destek veren Kürt siyasetçi Leyla Zana, Batman’ın Kozluk ilçesi ve Bekirhan Beldesindeki halk buluşmaların ardından iftar için Gercüş’te ilçesine geçti.

“KÜRT HALKI ONURLU BİR HALKTIR”
27-03-2024 14:18
Google News

Burada ilçe halkı ile iftarda buluşan Leyla Zana, Kürt halkına dönük baskı ve zulüm politikasına dikkati çekerek “Bu halk her koşulda iradesine ve mücadelesine güçlü bir şekilde sahip çıkmıştır. Hiçbir baskı ve zulüm bu halka geri adım attırmadı, attırmaz da” dedi.

Ardından Zana ve beraberindekiler kent merkezine geçerek Ramanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (RAMAN-DER) ziyaret etti.

Dernek üyeleri tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Leyla Zana beraberindekiler, dernek üyeleri ile sohbet etti.

Leyla Zana "Kürt halkı onurlu bir halktır, dünyada hangi halk bu kadar saldırı bu kadar saldırı altında kalmış olursa eminim ki eriyip yok olurdu. Baktığımızda bu coğrafyada başka halklar da var, Ermeniler Süryaniler, Ezidiler, Keldaniler. Bazıları çaresizlikten bırakıp gittiler, bazıları eridiler. Ama Kürt toplumu halen ayakta ve yaşamaya devam ediyor. Biz her yeri gezelim, bütün küskünlükleri bir yana bırakalım. Bazı durumları görmezden gelelim. Bütün derdimizi acımızı birlikte paylaşalım” ifadelerini kullandı.

“EL ELE VERİP SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

Batman Belediyesi Eş Başkan Adayı Gülistan Sönük ise başarıya az bir süre kaldığını belirterek "Uzun bir zamandır seçim çalışmalarımız devam ediyor. Sona doğru yaklaşıyoruz. Seçime doğru giderken, seçim sonrası gidecek olanlar da kendi sonlarını gördükleri için şehirde tahribatlar oluşturuyorlar. Kirli işler yapıldı, irademiz gasp edildi. Hem fiziki hem kültürel ve dil alanında tahribatlar yapıldı. 31 Mart'ta bu durumları hep birlikte çözeceğiz, derneklerimizle sivil toplum kuruluşlarımızla ve halkımızla el ele verip bu sorunları çözeceğiz.  Halkımıza sesleniyoruz, bu seçim belediye seçimi olsa da 31 Mart'ta seçim sonuçları AKP ve MHP'nin de gidişi olacak. Eğer bu ittifak bu seçimde belediyeleri kaybederse mecburen erken bir seçime gitmek zorunda kalacak. Bu iktidar hepimizin cebinden, hepimizin sofrasından çalıyor. Onun için bütün halkımız sandıklara gitsin. Bu başarımıza ortak olsun. Hep birlikte başaralım”  diye belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?