USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

“MÜLAKATLARDA ÜYELERİMİZ ELENİYOR”

Eğitim Sen Batman Şubesi, yöneticilik sınavı sonrası Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan mülakatta atanabileceklere düşük puanlar verilerek tercih haklarının elinde alındığını ileri sürdü.

“MÜLAKATLARDA ÜYELERİMİZ ELENİYOR”
10-10-2023 13:07
10-10-2023 13:08
BATMAN
Google News

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binası önünde açıklama yapan Şube Başkanı Nurettin Şimşek “Batman’da görev yapan valiler değişti, ancak haksız ve hukuksuz uygulamalar değişmedi. İl Valisi Ekrem Canalp, ilimizde göreve başladığında, Eğitim Sen olarak kendilerini ziyaret edip, eğitimin sorunları ve eğitim emekçilerinin taleplerini kendileri ile paylaşmak istedik. Bu çerçevede kendilerinden randevu talebimize cevap dahi vermeyerek, tarafsız bir amir olmayacağını, ortaya koymuştur.

2023-2024 Eğitim öğretim yılında Eğitim Kurumu Yöneticiliklerine yönetici görevlendirmelerinde ilimizde yazılı sınav sonucu itibarıyla İl birincisi olan Eğitim Sen üyesi arkadaşımız dahil olmak üzere onlarca kişiyi mülakat safsatası ile eleyerek yazılı sınavda aldıkları yüksek puanlara rağmen tercih yapma hakları dahil ellerinden alınmıştır. Burada yetkililere sesleniyoruz, bu arkadaşların bir suçu varsa gereği yapılsın, ancak haklarında hiçbir adli ve idari soruşturma olmayan arkadaşlarımızın Masumiyet Karinesi ayaklar altına alınarak suçlu ilan edilmesine izin vermeyeceğiz. Sayın Vali ve İl Milli Eğitim Müdürüne yasaların emrettiği şekilde tarafsızlık ilkesine bağlı kalarak görevini yapmalarını bekliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?