USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

BARIŞ ZİNCİRİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Batman’da DEM Parti tarafından, TJA öncülüğünde 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında ‘Barış Zinciri’ yürüyüşü gerçekleştirildi.

BARIŞ ZİNCİRİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ
31-08-2025 12:39
31-08-2025 12:42
Google News

Kadınların katıldığı yürüyüş, DEM Parti İl Binası önünden başlayarak Atatürk Parkı’na kadar sürdü. Parkta bir araya gelen kadınlar, çubuklara tutturulmuş kartondan yapılmış temsili beyaz güvercin maketleri ve dövizleri sergileyerek barış mesajları verdi. Parkın yeşil alanında büyük bir daire oluşturan kadınlar, yerde oturarak kendilerine tek tek uzatılan mikrofonla barışa dair mesaj, dilek ve taleplerini dile getirdi.

Etkinlikte konuşan DBP eski PM üyesi ve TJA aktivisti Nurten Üzümcü “Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Bugün de kadınlar olarak, Batman kadınları olarak barış için  bir araya geldik. Buradan sesleniyoruz. Bu barışı kadınlar bu topraklara getirecektir. Çünkü biz biliyor ve o inançtayız. Bu sürecin barışla sonuçlanacağına inanıyoruz. Bu sürecin en büyük destekçisi ve en mücadelecisi olan kadınlar olarak buradan tekrar haykırıyoruz: Bu topraklara barış gelecek, barış gelecek, barış gelecek! Tekrar bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA