USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

“VİTRİN SİYASETİ ŞİDDETİN KAYNAĞINI GÖRÜNMEZ KILIYOR”

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, kayyım yönetiminin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası kapsamında otobüs duraklarına yerleştirdiği erkek figürlerine tepki gösterdi.

“VİTRİN SİYASETİ ŞİDDETİN KAYNAĞINI GÖRÜNMEZ KILIYOR”
07-12-2025 14:28
Google News

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, kampanyanın “şiddetin yapısal nedenlerini perdeleyen yüzeysel bir vitrin siyaseti” olduğunu ifade etti.

Batman’daki kayyım uygulamasının demokratik iradeyi askıya aldığını belirten Kutevi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği üreten politik düzene dokunmadan verilen “şiddeti durdurma” mesajlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kutevi, “Bu yaklaşım, hem sorumluluğu görünmez kılıyor hem de patriyarkanın kurumsal etkilerini buharlaştırıyor” dedi.

Gerçek mücadelenin, “ünlü” erkek figürleriyle moral dağıtan kampanyalarla değil, ataerkil iktidar ilişkilerini sorgulayan ve dönüştüren politik bir zeminde mümkün olduğunu vurgulayan Kutevi, kayyım pratiğinin de bu ilişkileri yeniden ürettiğini ifade etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA