USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Newroz’da çevreci bir yaklaşım bekliyoruz ”

Lastik yakılmasının doğa, çevre ve toplum sağlığına büyük zarar verdiğine dikkat çeken Çevreciler Nerwroz Bayramı’nda lastik yakılmasının sıkça rastlandığına dikkat çekerek, bu Newroz herkesten çevreci bir yaklaşım beklentisi içerisinde olduklarını belirtti.

“Newroz’da çevreci bir yaklaşım bekliyoruz ”
17-03-2015 17:11
Google News

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş: “Newroz Kutlamaları esnasında lastik veya siyah duman ve partikül içerikli diğer maddeleri yakarak doğaya salınan zehirli duman ve gazlar doğamızda tahribatlara neden olmaktadır” dedi. 
Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Kavuş, otomobillerin eski lastikleri yakılarak doğaya salınan zehirli gazların kansorejen madde içerdiğine dikkat çekerek: “ Newroz’un sembolü olan ateş yakılması esnasında çevrenin kirletilmemesine özen gösterilmelidir. Kamuoyundan beklentimiz Newroz’un anlam ve önemine uygun bir biçimde çevreci bir yaklaşımla kutlaması ve kesinlikle kimyevi maddeler ve lastiklerin yakılmamasıdır” ifadelerinde bulundu.2014 Newroz’unda yakılan lastikler yüzünden ciddi manada bir hava kirliliğinin oluştuğuna dikkat çeken Çevre Gönüllüleri Derneğin Başkanı Recep Kavuş: “2015 Newroz’unda çevreci bir yaklaşım gösterilmesi için kesinlikle lastik ve benzeri kirletici maddeler yakılmamalıdır. Bu konuda Newroz Tertip Komitesi’nde yer alan siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine görüşlerimizi bildirip, kendilerinden Newroz Bayramı kutlamaları esnasında çevreci bir yaklaşımın ortaya konulması noktasında destek istedik” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?