USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

ODUNCU, BATMAN ÇAYI’NI MECLİSE TAŞIDI

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, TBMM’ye Batman Çayı Hakkında verdiği soru önergesi verdi.

ODUNCU, BATMAN ÇAYI’NI MECLİSE TAŞIDI
11-01-2024 13:53
11-01-2024 13:54
Google News

 

 

 

Batman’da havzasındaki bitkisel çeşitlilikle kentin oksijen dengesinin sağlanmasında büyük öneme sahip olan ve kentin su kaynağı olan Batman Çayı, organize sanayi bölgesindeki (OSB) kimyasal atıklar, lağım suları, kum ocakları, evsel atıklar nedeniyle ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu belirten DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu verdiği önergede “Batman Çayı’nın kıyısına moloz yığınları, kömür atıkları, plastik malzemeler, evsel atıklar ve çöpler dökülmektedir. Bunun yanı sıra kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi, şehrin kanalizasyon suyunu Batman Çayı’na bağlamasıyla “kirlilik” tehdidi bir üst seviyeye çıkılmıştır. Arıtılmadan çaya dökülen lağım suları çevreye kötü kokular yaymakta ve suda yaşayan canlı türleri için tehdit oluşturmaktadır.

Bu bağlamda; Batman Çayına Organize Sanayi Bölgesinden dökülen kimyasal atıklar nedeniyle bir inceleme yapılmış mıdır? Batman çayının kirlenmesine sebep olan firmalar hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır? Organize Sanayi Bölgesinden Batman Çayına karışan lağım sularının, evsel atıkların engellenmesi için bir girişiminiz olacak mıdır?

Batman çayının kıyısına dökülen moloz yığınları, kömür atıkları, plastik malzemeler ve çöplerin kimler tarafından döküldüğü denetlenmekte midir? İnsan ve doğa sağlığını tehdit eden bu felaketin önüne geçilmesi için bir çalışmanız var mıdır? Bu kirliliğe sebep olanlar hakkında bugüne kadar herhangi bir cezai işlem yapılmış mıdır? Kayyum yönetimindeki Batman Belediyesinin, şehrin kanalizasyon suyunu Batman Çayına bağladığı ile ilgili iddialar doğru mudur? Bu doğru ise kötü koku ve kirliliğin engellenmesi için Bakanlık olarak bir çözümünüz var mıdır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?