USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ODUNCU “OLUMLU BİR GERİ DÖNÜŞ OLDU”​

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’da sağlık alanındaki yetersizliklere dikkat çekerek, bu yetersizliklere çözüm üretilmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.

ODUNCU “OLUMLU BİR GERİ DÖNÜŞ OLDU”​
10-09-2023 01:25
10-09-2023 01:26
BATMAN
Google News

​Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, verdiği soru önergesinde özellikle Batman’da kanser tedavisi gören yurttaşların Batman’da PET-CT cihazı olmamasından ötürü büyük mağduriyet yaşadıklarını dikkati çekmişti.

Milletvekili Oduncu’nun verdiği soru önergesinden sonra Batman Valiliği sayfasında açıklama yaparak, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi (OTTM) kurulacak. Merkezin hizmet binası temeli ise pazar günü atılacak.

Batman Valiliği'nin bu açıklamasından sonra Milletvekili Oduncu “Sağlık Bakanlığı'na verdiğimiz soru önergesinin ardından Valiliğin açıklaması ve bu alandaki eksikliğin giderileceğinin belirtilmesi olumlu bir geri dönüş olmuştur. Bu ekonomik krizde Batman’da kanser tedavisi gören yurttaşlarımız çevre illere giderek hem ekonomik hem de psikolojik olarak büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Onkoloji servisinin yapımı başladıktan sonra da bu konunun takipçisi olacağımızdan halkımızın hiç şüphesi olmasın” dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA