USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

ÖĞRENCİLERE ‘İSLAM'IN ÖNEMİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi arasında imzalanan Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde Halil Hamidi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Doç. Dr. Ümit Güler tarafından ‘İslam'ın Doğru Anlaşılmasında Hz. Peygamber'in (S.A.V) Hayatının Yeri ve Önemi’ konulu eğitim verildi.

ÖĞRENCİLERE ‘İSLAM'IN ÖNEMİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ
12-11-2022 12:22
12-11-2022 12:23
BATMAN
Google News

Günümüzde teknolojin gelişmesiyle birlikte yanlış bilgilerin hızla yayılması, bu yanlış bilgilerin din alanında da etkisini göstermesiyle Kur'an-ı Kerim'in en doğru bilgiye ulaştıracağını söyleyen Güler, Müslümanların Allah'ın emirlerine ve Hz. Muhammed (S.A.V)'in sahih hadislerine bağlılık göstererek kendilerini aydınlatabileceklerini vurguladı. Doç. Dr. Ümit Güler, Peygamber Efendimizin hayatını takip ederek günümüz dünyasının yanlış ve doğrularından insanın kendine faydalı davranışlar edinebileceğinin altını çizdi.

Öğrencilere ahlak ve davranışlar açısından kendilerini iyi insan olarak konumlandırmalarına yönelik tavsiyelerde bulunan Güler, örnek alınabilecek en güzel örneğin de Hz. Muhammed (S.A.V) olduğunu Peygamber Efendimizin hayatından örneklerle anlattı.

Derste ayrıca İslami İlimler Fakültesi, üniversite eğitimleri hakkında bilgiler de veren Güler, öğrencilere hem dünya hem ahiret hayatında kazançlar elde etmesi konularında tavsiyelerde bulundu.

Halil Hamidi Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen derse Okul Müdürü Ahmet Mağın, AR-GE Eğitim Akademileri Koordinatörü Yunus Emre Tufan ve öğretmenler de katıldı. İslam'ın Doğru Anlaşılmasında Hz. Peygamber'in (S.A.V) Hayatının Yeri ve Önemi" konulu eğitim öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA