USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğrencilerin yol güvenliği yok!

İki okul arasında kalan sokak yaklaşık 10 yıldan bu yana trafiğe kapalı olmasına rağmen aynı sokakta oturan bir vatandaş belediye ekiplerinin bariyerlerini söküp aracı ile geçiş sağlıyor.

Öğrencilerin yol güvenliği yok!
16-11-2015 18:28
Google News

Batman Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından 10 yıldan bu yana trafiğe kapatılan yolda yasağa uymak istemeyen bir vatandaş, sokak girişine yerleştirilen bariyerleri söküp yolu yeniden trafiğe açıyor. Batman Yeni Mahalle sınırları içerisinde yer alan Cengiz Topel Ortaokulu ve Yeni Mahalle İlkokulları’nın bulunduğu 1008 numaralı sokakta öğrencilerin yol güvenliği için konulan bariyerlerin sökülmesine karşı mahalle sakinleri tepki gösterdi. Cengiz Topel Ortaokulu Müdürü Fatime Kırs, belediye ekipleri tarafından konulan bariyerleri aynı sokakta ikamet eden bir vatandaş tarafından kesildiğini söyledi. Kırs: “Bizler öğrencilerimizin yol güvenliği için sokağın araç trafiğine kapatılmasını istiyoruz. Belediye ekipleri tarafından sokak trafiğe kapatıldı. Ancak aynı sokakta kalan bir vatandaş tarafından takılan bariyerler her seferinde kökünden kesiliyor. Bu kişi hakkında kamu malına zarar vermekten dolayı da karakola şikayette bulunduk. Aileler de yaşanan bu durum karşısında hem mağdur oluyor hem de şikayetçi.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ YOK”

Mahalle sakinlerinden ve öğrenci velisi olan Gülcan Atmaca’da çocuklarının okul giriş çıkışlarında güvenliklerinin olmadığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. Atmaca: “Çocuklarımızın hiçbir güvenliği yok. Bu konuda belediye ekiplerinin ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’nin duyarlı olmasını ve gerekli işlemleri yapmasını istiyoruz. Bu sokağın kapatılmasını ve araç geçişinin engellenmesi için gerekli olan ne ise yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımıza bir şey olması durumunda sorumlusu kim olacak.” şeklinde konuştu. 

3 BİN ÖĞRENCİ VAR

Yeni Mahalle İlkokulu’nda ve Cengiz Topel Ortaokulu’nda toplam 3 bine yakın öğrenci bulunduğunu belirten Yeni Mahalle Muhtarı Ali Fırat: “10 yıldan bu yana bu sokakta okullar olduğu için araç trafiğine kapalı. Ancak mahalle sakinlerinden biri aracı ile sokaktan geçmek için mevcut bariyerleri söküyor. Böyle olunca da diğer araç sürücüleri de aynı yolu kullanıyorlar. Öğrencilerimiz için bu yolun kesin bir çözüm ile trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Bir kaza yaşanması durumunda bunun hesabını kim verecek.” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA