USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

ÖĞRENCİLERİN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrenciler alan ve dalları ile ilgili işbaşında çırak-usta ilişkilerini ve mesleki çalışma şartlarını yerinde görmeleri amacıyla işletme ve fabrika ziyaretleri devam ediyor.

ÖĞRENCİLERİN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
25-02-2024 18:24
25-02-2024 18:25
BATMAN
Google News

Eğitim-İstihdam İlişkisini Güçlendirme Çalıştayı ve Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki ve Eğitim Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin alan ve dallarına göre belli bir program dâhilinde Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi ve benzeri işletme-fabrika ziyaretleri yapmaları kararı verilmişti. Bu karar doğrultusunda Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin işletme ve fabrika ziyaretleri devam etmektedir.

Bu kapsamda Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek öğrencilerinin yer aldığı öğrenci grubu RAMADA Oteli'ni ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya, öğrencilerle bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti. İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı; bu tür ziyaret ve gezilerin, öğrencileri işletmelerle buluşturarak, alanları ve dalları ile ilgili işbaşında çıraklık ve usta ilişkilerini, aynı zamanda mesleki çalışma şartlarını yerinde görmeleri için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Bu deneyimlerin, öğrencilerin mesleki bilgilerini pekiştirmeleri ve iş dünyasına ilk adımı atmaları açısından değerli olduğunu belirtti.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya, Ramada Otel yönetimi ve yetkililerine, sağladıkları destek ve misafirperverlik için öğrenciler adına teşekkür etti. Bu tür iş birliklerinin, eğitim ile iş dünyası arasında köprüler kurarak öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağladığını ifade etti.

Ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcımız Hasan Çankaya'ya Şube Müdürleri Emrullah Aslan, Şirin Temiz  ve Mesleki Eğitim il koordinasyon ekibi eşlik ettiler.

Eğitim öğretimin bu dönemi boyunca devam edecek işletme gezi ziyaretlerinde 8 alan 13 daldan 9-10-11. sınıf düzeyinde 1.186 öğrenci eğitim gördüğü mesleki alanla ilgili işletme ziyaret gezisine katılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA