USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Petrolspor’dan Kamuoyuna Duyuru

Batman Petrolspor Kulübünün web sayfasından basında ve sosyal medyada bir takım eleştiri ve polemiklere cevap yayınlandı.

Petrolspor’dan Kamuoyuna Duyuru
14-09-2017 18:36
Google News

Kulüpten yapılan açıklamada “Kulüple ilgili basında ve sosyal medyada bir takım eleştiri ve polemikler olduğu aşikardır.  Bu konuda her zaman şeffaf olduğumuzun sorumluluğu ile bazı sorulara cevap verme gereksinimi duymaktayız.  1. Kulübü 04.07.2017 tarihinde bir ön protokol ve 5 Temmuz 2017 tarihinde basın toplantısı ile devraldığımızı kamuoyuna açıkladık. Bu açıklamada kulübü aktif-pasifiyle aldığımızı deklare ettik. Kulübü yaklaşık 2.400.000 TL borç ile devraldık. Bunun 900.000 TL’si SGK — VERGi borcudur. Bu borç profesyonel ve Büyükşehir aday bir kent için çok olmamakla beraber yönetim olarak zorlanacağımız rakamlardır. Bu borcun üzerine yıllık transfer bütçesi 2 Milyon, kamp, malzeme, deplasman, personel, prim ve diğer giderleri eklediğimizde toplam 5.5 Milyon gibi bütçe gerekmektedir. 1.700.000 TL sini iddia ve federasyon gelirlerinden 1.000.000 TL’sini şirket sermayesinden karşıladığımızı düşündüğümüzde 2.700.000 — 3.000.000 TL gibi bir bütçe açığı ortaya çıkmaktadır. Borçsuz bir kulüpte bu rakamlar 1.400.000 — 1.700.000 civarında olacaktı.  Gelir beklediklerimiz arasında forma reklamı, çeşitli sponsorluklar ve kamu kurum kuruluşlarının desteği, yeni stat ve reklam gelirleriyle olacağını düşünüyoruz. Bunları hayata geçirmek için Sayın Valimiz Ahmet Deniz ve yönetim kurulumuz olarak çaba göstermekteyiz. 
2. Kulübümüzün mevcut yönetim kurulu 
Adı Soyadı Unvan 
1. Ekrem KONAÇ İş Adamı 
2. İrfan YURTTAŞ Avukat 
3. Serhat ALPHAN iş Adamı 
4. M. Fatih CEYLAN İş Adamı 
5. Tekin İNCİ İş Adamı 
6. Ramazan BOZKURT Eğitimci 
7. A.Latif GÖKDEMİR İş Adamı 
Bu yönetici arkadaşlarımızın tümü kurumsal firma sahibi ve mesleklerinde başarılı olmuş arkadaşlardır. 
Bu güne kadar gelirlerimizi 1.000.000 TL hissedar yöneticiler, 64.000 TL iddia federasyon  geliri ve 30 bin TL Ramazan Bozkurt yöneticimizin verdiği rakamla toplam 1.094.000 TL‘dir. Bu miktar dışındı hiçbir gelirimiz olmamıştır. Bununla eski borçların bir kısmının ödenip yapılandırılması, futbolcu peşinatları, kamp, deplasman ve personel maaşı olarak ödedik.
Yönetime bizler ve sayın valimizin bir çok ismi davet etmesine rağmen hepsi çeşitli sebeplerle yönetime girmeyi reddetti. Yönetim olarak gelen ve gelecek olan arkadaşlarla finas ve yetki konusunda her türlü sorumluluğu ve yetkiyi vermeye hazırız. Vanspor ve Diyarbakirspor örneğinde olduğu gibi Batman’daki kamu kurum yöneticilerinin de yönetimde tam yetki ile olmasını istiyoruz. Kapımız herkese açıktır. 
3. Kulübü devraldığımızda federasyonda geçmişten futbolcuların Avukatlık ve federasyona vermesinden transfer yasağımız vardı. Bunu 140.000 TL federasyondan avans ve bir miktarda biz üstüne koyarak kapattık. Ayrıca Lisans çıkarmak için bu yıl uygulamaya koyulan SGK ve VERGİ borcu olmadığına dair belge nedeniyle birtakım teminat, ödeme ve yapılandırmalar ile çözebildik. 
4. Lisansların Bayrampaşa maçı öncesi olması hem hisse devrinin bürokratik işlemlerden hem de yukarıda belirttiğimiz gibi federasyondaki futbolcu alacaklarından kaynaklı bloke, SGK ve VERGİ borçlarından dolayı ancak son gün çözebildik. Şuan kulübün yeni intikal etmiş eski futbolcu alacaklarından icralık, federasyonluk durumu vardır. 
Son dönemde 1955 Belediyespor kulübü gibi BAL Ligi takımı ortada kalmış, 100-150 bin gibi küçük rakama yönetim devretmeye hazır durumda iken kimsenin sahiplenmemesi ve sonrasında Belediyenin sahiplenmesi ile kapanmaktan kurtulması, oturup klavye başında atıp tutan ve kahvelerde ahkam kesenler kılını kıpırdatmamışlardır. Bu zor şartlarda kulübe sahip çıkan eski ve yeni yönetime vefa göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunların çoğu maça bile gelmezken 5 TL harçlığını veren küçük çocuklarımızın, gençlerimizin desteğini onurlu buluyoruz. 
5. Bugün itibariyle kulübü en iyi yerlere getirmek için çalışmaktayız. Son maçımızda yanımızda olan başta Sayın Valimiz Ahmet Deniz, Milletvekilimiz Ataullah Hamidi,  Belediye Başkanı, Rektör, TP Bölge Müdürümüz, kamu kurum müdürlerimiz, oda başkanlarımız, basın ve fedakâr taraftarımızın bizlere verdiği dayanışma gelecek için daha fazla umutlandırmıştır. 
Bu şehrin markalarından biri olan Petrolspor’un tüm sorunlarını el ele vererek çözeceğimize yürekten inanıyor, taraftarımıza borcumuzu başarılı sonuçlar alarak ödeyeceğimize gönülden inanıyoruz.”ifadeleri yer aldı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA