USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Polisten sert müdahale!

Bölgede yaşanan olayları ve sokağa çıkma yasaklarını Batman’da protesto etmek için bir araya gelen yüzlerce kişi basın açıklaması sonrası yürümek isteyince polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Polisten sert müdahale!
29-12-2015 18:18
Google News

KESK, DİSK, TMMOB, HDP Batman Milletvekili M. Ali Aslan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi Batman İl Başkanlıkları’nın da desteklediği bölgede yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasağı protestosu sonrasında olaylar çıktı. Basın açıklaması sonrası dağılan kitle arasında Batman Belediyesine doğru yürümek isteyen gruba polisin müdahalesi sert oldu. Yürüyüş yapan gruba TOMA’lar ve zırhlı araçlar ile tazyikli su ve biber gazı sıkan polise göstericilerde taş atarak karşılık verdi. 

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yürüyüş yapmak isteyen grup ile polis arasında çıkan olaylar sonucu 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınlar arasında isminin A.I. olduğu öğrenilen ve Eğitim Sen Batman Şube Başkanı’nın yanında bulanan bir öğretmenin de olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 17 yaşlarındaki başka bir vatandaşın ise darp edildiği ve yüzünün kanlar içerisinde olduğu görüldü. 

POLİS HAVAYA ATEŞ ETTİ

HDP Batman Milletvekili M. Ali Aslan ve protesto etkinliğini düzenleyen DİSK, KESK ile TMMOB yetkilileri ile polis arasında gözaltına alınanların bırakılması nedeni ile arbede çıktı. Yaşanan arbede sırasında belindeki silahlar ile havaya ateş eden polis ile HDP Milletvekili M. Ali Aslan arasında tartışma çıktı. Aslan, polislerin havaya ateş etmesine tepki gösterdi. 

ESNAF KEPENK AÇMADI

Bölgede yaşanan olaylara ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla Batman esnafı da kepenk açmadı. Batman kent merkezinde şehrin en işlek caddelerinden biri olan Turgut Özal Bulvarı ile çarşı esnafı yaşanan olaylara tepki göstermek amacı ile kepenk açmadı. Belediye toplu taşıma araçlarının da kontak kapattığı ve Batman genelinde çoğu esnafın kepenk açmadığı görülürken, çok az sayıda iş yerinin açık olduğu görüldü. Olayların çıkması üzerine açık olan esnaf da işyerlerinin kepenklerini kapattı. Kent merkezinde hizmet veren kamu kurumları dışında bazı özel bankaların çalıştığı ve kepenklerinin yarısını açarak hizmet verdikleri görüldü. | Hüseyin Sakar 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?