USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

REKTÖR DEMİR, ÜNİVERSİTELER TOPLANTISINA KATILDI

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’ çerçevesinde düzenlenen ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Toplantısı’na katıldı.

REKTÖR DEMİR, ÜNİVERSİTELER TOPLANTISINA KATILDI
05-12-2022 22:00
05-12-2022 22:01
BATMAN
Google News

Kastamonu Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya,  YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ile YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve YÖK tarafından ihtisaslaşma payesi alan 22 üniversite rektörü katıldı.

PROF. DR. ÖZVAR “YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ TAMAMIYLA ÇOK SIKI İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Toplantının açış konuşmasını yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar,  yükseköğretim kurumlarının tamamıyla çok sıkı iletişim halinde olduklarının altını çizdi.  Yaptıkları bireysel ziyaretlerin ve toplantıların, sadece yükseköğretim kurumlarının sorunlarını birinci elden müşahede etme imkânı sunmadığını belirten Başkan Özvar, bu buluşmaların, üniversitelerden geleceğe yönelik beklentileri daha sağlıklı zeminde ifade etmeye olanak sağladığını dile getirdi.

PROF. DR. ÖZVAR: “BÖLGESEL KALKINMA ÜNİVERSİTELERİMİZİN, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA KATKI SUNACAĞINA CANI GÖNÜLDEN İNANIYORUM”

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamındaki 22 üniversitenin toplam üniversite sayısının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturduğuna dikkati çeken Özvar konuşmasına şu şekilde devam etti "Bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerimizin toplam yüz yüze öğrenci sayısı, 2006 sonrası kurulan 60 devlet üniversitemizin toplam yüz yüze öğrenci sayısının yüzde 45'i, toplam öğretim üyesi sayısı ise 2006 sonrası kurulan devlet üniversitelerimizin toplam öğretim üyesi sayısının yüzde 39'u kadardır. Bu şekilde bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerimiz, eğitim öğretim açısından önemli yükü üstlenmiş görülmektedir. Bölgesel kalkınma üniversitelerimizin, hem bölgesel hem de ulusal ihtiyaçları dikkate alarak ülkemizin geleceğine her geçen gün daha fazla katkı sunacağına canı gönülden inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın her ile bir üniversite kurmak suretiyle sadece Türkiye'de yaşayan insanların eğitim öğretimine değil en az onlar kadar bölgenin iktisadi ve sosyal gelişmesine de katkı sağlayacağı vizyonunun hayata geçmeye başladığını mutlulukla gözlemliyoruz. Bu bakımdan bütün üniversitelerimize teşekkür etmek isterim” dedi.

Prof. Dr. Erol Özvar’ın açılış konuşmalarıyla başlayan programda, Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversitelerin 2021 yılı performans göstergeleri ve programa dâhil oldukları yıldan günümüze gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında genel bir değerlendirme yapıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA