USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ

Batman'da dün bir şahıs tarafından sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya sert tepki gösteren Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, saldırıyı düzenleyenin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ
05-03-2023 22:41
05-03-2023 22:42
BATMAN
Google News

Sağlıkta şiddetin artık son bulması gerektiğini belirten Dursun "İlimizde, İluh Devlet Hastanesi’nde 4 Mart günü öğlen saatlerinde sağlık çalışanlarımıza yönelik menfur bir saldırı düzenlenmiştir. Elindeki kesici alet ile hastanenin Acil Servisine giriş yapan şahıs, Acil çalışanlarımıza elindeki kesici aletle hedef fark etmeksizin saldırmış ve olayda bir bebek hasta ile güvenlik personelimiz yaralanmıştır. Öncelikle Batman sağlık camiası olarak yaşanan olayın bizleri derinden yaraladığını ve bu olaydan utanç duyduğumuzu ifade etmek isteriz" dedi.

Saldırıyı yapan şahsın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Dursun "Tüm olağanüstü şartlarda büyük bir özveri ile hizmet veren sağlık çalışanlarımızın mükafatı şiddet olmamalıdır. Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak bu saldırıyı düzenleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve çalışma alanlarımızın en kısa sürede huzur ve sakinlik alanlarına dönüşmesi için ne yapılması gerekiyorsa sağlık paydaşları olarak herkesi görev bilinciyle ortak çalışma ve mücadeleye davet ediyoruz." diye konuştu. Saldırıların ne ilk ne de son olduğuna vurgu yapan Dursun, "Sağlık hizmeti sunumunda sağlık personelimizin karşılaştığı sorunların başında gelen güvenlik ve şiddet olayları konusunda çıkarılan yasaların uygulanması noktasında idari ve hukuki yetkilileri göreve davet ediyoruz. Artık bitsin bu çile, bitsin bu şiddet. Canilere, psikolojik ve toplumsal düzeyde sorunu olanlara da tedavi yolunu yani şiddetle sağlığı öneriyoruz, onları da bizi de kurtaracak şeyin sağlık olduğuna inanıyoruz. Bir kez daha bu şiddet olayının faillerini esefle kınıyor, tüm kamu ve sivil iradeleri kronikleşen sağlıkta şiddet olaylarını durdurmak adına birlikte hareket etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA