USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

SES VE TABİPLER ODASI “CAN GÜVENLİĞİMİZ KALMADI”

Batman İluh Devlet Hastanesi Acil Servisine giren şahıs, sağlık çalışanına bıçakla saldırdı, hastanede ölüm tehditleri savurdu.

SES VE TABİPLER ODASI “CAN GÜVENLİĞİMİZ KALMADI”
06-03-2023 17:10
Google News

SES ve Tabipler Odası, olayı kınamak için hastane önünde pankartla basın açıklaması yaptı.

SES ve Tabipler Odasından yapılan açıklamada “Batman İluh Devlet Hastanesi Acil Servisi yeni bir sağlıkta şiddet vakasına tanık oldu. Bıçak ile hastane içine girmeyi kolaylıkla başaran, ölüm tehditleri savuran, şiddet faili bir hasta yakını sağlık emekçilerine, hatta yoluna çıkan hastalara bile saldırmış, güvenlik görevlisi bir arkadaşımızı bıçaklı saldırı ile yaralamıştır. Yine bir sağlık emekçisinin canına kastedilmiş, korkutulmuş, fiziksel ve psikolojik travmaya uğratılmış ve iş yeri huzuru kalmamıştır. Biz çalıştığımız alanlarda huzurumuzun kalmadığını, can güvenliğimizin kalmadığını uzun süredir haykırıyoruz. Ersin Arslan’dan, Kamil Furtun’dan, Aynur Dağdemir’den, Ekrem Karakaya’dan biliyoruz hayat kurtarmaya, şifa dağıtmaya çalışırken öldürülmenin ne demek olduğunu, güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan’dan biliyoruz bıçaklanarak ölmeyi.

Ömür Erez’den biliyoruz elini kolunu sallayarak binanın içine girip silahla öldürülmeyi. Sadece hekimler bazında ele alsak dahi sağlıkta şiddet sonucu öldürülen 13 hekimin 12 tanesi son 20 yılda öldürülmüştür. Sağlıkta şiddet vakalarını takip etmemize olanak sağlayan Beyaz kod sistemi de durumun vahametini gözler önüne sermektedir. 2020 yılında Sağlık emekçileri tarafından verilen beyaz kod sayısı 21.942 iken, bu sayı 2021 yılında 29.826 ya yükselmiştir. 2022 yılı verileri TTB’nin ısrarlarına rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılmamış, durumun yargıya taşınması sonrasında bakanlık verileri kısmen paylaşarak 1 Ocak 2016 ile 3 Mart 2022 tarihleri arasında 20.298 fiziki şiddet bildirimi olduğunu bildirmiştir” denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA