USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Sorunların temeli sistemdir”

Kuruluşunun 3. yılını İstanbul’da düzenlediği program ile kutlayan Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Sorunların temeli sistemdir”
20-12-2015 18:29
Google News

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ‘Kürt sorunu’ tabirini uygun bulmadıklarını ve sorunun sistem sorunu olduğunun altını çizdi. İstanbul Bayrampaşa’da Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Yapıcıoğlu: “Memleketin her köşesine etkisini hissettiren ve çok sayıda cana mal olan bir meselemiz var. Yaygın tabir ile Kürt meselesi. Yıllardır söylediğimiz gibi bu mesele bir sistem meselesidir. Kürt sorunu demek hoşumuza gitmiyor. Zihinlerde tüm sorunların sebebi buymuş gibi algılanıyor. Sanki sistem tıkır tıkır işiyor da Kürtler sorun çıkarıyor gibi algılanıyor. 90 küsur yıl önce bu sistemin temeline iki şey yerleştirildi. Biri Türklük, ikincisi ise laiklik. Şu anda şehirleri savaş alanına çeviren, her tarafa hendek kazan, çocukların ellerine molotof verenler bu sorunun sebebi değildir. Bunlar bu sistemin bir sonucudur. Bu bir sistem meselesidir. Bu terk edilmezse bugün tek sorun gibi görülen PKK bitirilebilir ama yarın başka bir örgüt ve yapılanma çıkar ve bu sorun var olmaya devam ediyor. Bu yüzden bu meselenin köküne bir neşter atmak gerekiyor” diye konuştu.
SİVİL ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR
Yeni anayasa ile ilgili de konuşan Yapıcıoğlu: “Yeni Anayasa ile ilgili önerilerimizi daha önce çoğu zaman dile getirdik. Yaşanan bu yangının sönmesi için bir an önce sivil bir anayasaya ihtiyaç vardır. Irkçı maddeler anayasadan çıkarılmalı ve özgürlükler genişletilmelidir.” ifadelerini kullandı.
3’üncü yıl kutlaması etkinliklerinde konuşan Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök: “Parti olarak kuruluşumuzdan bu yana geçen üç yıllık kısa zaman diliminde gerek ortaya koyduğumuz ilke, görüş ve öneriler, gerek olaylara bakış ve yaklaşımımız ve gerekse de inandığımız değerler noktasındaki azim ve kararlılığımız ile dikkatleri üzerimize çektik ve ilgi odağı haline geldik. Şartlarımız ve imkânlarımız el verdiği ölçüde kendimizi tanıtmaya ve davamızı anlatmaya gayret gösterdik. Başta siyasi, sosyal ve iktisadi olmak üzere pek çok alanla ilgili açıklama ve girişimlerimiz ile halkımızın inanç değerlerine ve adalet ölçüsüne riayet esas alan yaklaşımlarımızı kamuoyu ve siyasi muhataplarımızla paylaştık. Kimden gelirse gelsin, doğru söz ve icraatın yanında, yanlış söz ve fiilin karşısında olduk.” dedi.
SORUNLARIN KAYNAĞI SİSTEM
Türkiye’de yaşanan sorunların kaynağının sistem olduğunu, açık ve net biçimde ortaya koyduklarını belirten Gök: “Bakışları ve dikkatleri sorunun kaynağı olan sisteme çekmeye çalıştık. Halkın inanç değerleri ile taban tabana zıt. İslam’a ve dolayısıyla insan fıtratına aykırı bir zihniyet üzerine kurulu mevcut sistemin değişmesi gerektiği gerçeğini her fırsatta dile getirdik. Toplumsal maddi kalkınmanın yanı sıra belki ondan daha önemli ve acil olanın manevi kalkınma olduğunu hatırlattık. Maneviyatsızlık ve inançsızlık temelinde şekillenen toplumun, fertlerini nasıl birer suç makinesine dönüştürdüğünü her gün değişik vesilelerle görmekteyiz.” şeklinde konuştu.
EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ
Başarılı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Gök: “Kuruluşunun üzerinden henüz 3 yıl bile geçmemişken ilki yerel, ikincisi genel olmak üzere iki seçim kampanyası yürüten ve seçime girdiği yerlerde siyasi rakiplerini kıskandıracak ölçüde başarılı ve özverili bir seçim çalışması yürüten partimiz, 42 ilde ve 204 ilçede teşkilatlanmış kurumsal yapısı ile teşkilatlanmasını sürdüren dinamik yapısıyla gelişerek büyümeye devam edecektir. Hüda Par güneşi altında emin adımlarla yol aldığımız siyasi yürüyüşümüzde emek ve gayret sarf eden kardeş ve bacılarımıza buradan şükranlarımızı sunuyor, kuruluşumuzun 3. yılının hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA