USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Telefon dolandırıcılarına dikkat!

Batman Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri telefon dolandırıcılığına karşı Türkçe ve Kürtçe broşür hazırlayarak vatandaşlara uyarılarda bulunacak.

Telefon dolandırıcılarına dikkat!
23-12-2015 19:46
Google News

Batman’da da son günlerde yaşanmaya başlanan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü Ekipleri ile Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro amirliği ekipleri kentteki Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu kuruluşları ile toplantılar düzenleyerek telefon dolandırıcılığı konusunda bilgi verecek. Polis ekipleri özellikle okullarda öğrenciler ve velileri, muhtarlar, müftülük aracılığı ile imamlar ve üniversite öğrencilerine telefon dolandırıcılığı konusunda bilgi verip uyarılarda bulunacak. 
CUMA HUTBESİNDE ANLATILACAK
Batman halkına telefon dolandırıcılığı ile ilgili bilgi vermek için Batman Müftülüğü ile görüşüp Cuma Hutbesi’nde konu hakkında cami cemaatine bilgi verileceğini belirten polis ekipleri: “Hazırlamış olduğumuz uyarı metinleri Cuma Hutbesi’nde vatandaşlara okunacak ve telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirilmiş olacaklar. Aynı zamanda yine mahalle muhtarlarıyla da bir toplantı yapıp yine insanların bilinçlendirilmesini sağlayacağız.” dediler. 
TÜRKÇE KÜRTÇE BROŞÜR HAZIRLANDI
Emniyet Müdürlüğü tarafından telefon dolandırıcılığı hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi için hazırlanan Türkçe ve Kürtçe broşürler kent genelinde dağıtımı gerçekleştirileceğini söyleyen yetkililer: “İnsanların artan telefon dolandırıcılığı olaylarına kanmaması istiyoruz. Bu konu ile ilgili çok sık bir şekilde şikayet almaya başladık. Birkaç gün öncede bir vatandaş dolandırıldı ve yaklaşık 5 bin TL parası çalındı. Vatandaşların böyle bir durum ile karşılaşması halinde panik yapmadan hemen 155 polisi aramasını, ya da en yakın polis merkezine başvuru yapmasını istiyoruz. Dolandırıcılar kendilerini özellikle polis, asker, savcı, sigorta şirketi ve sağlık şirketi gibi sıfatlar ile tanıttıklarını ve hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini söyleyip para talebinde bulunuyorlar. Polis, asker veya savcı vatandaşı arayıp para istemez. İsteyenlere de itimat edilmemeli ve polise başvurulmalı.” denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?