USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ULUSAL ANNE DOSTU HASTANE UNVANINI ALDI

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ulusal Anne Dostu Hastane Unvanını Kazandı.

ULUSAL ANNE DOSTU HASTANE UNVANINI ALDI
12-11-2023 19:42
12-11-2023 19:43
BATMAN
Google News

Anne Dostu Hastane; gebelik öncesi, doğum süreci ve gebelik sonrasında annenin kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti almasını sağlayan tüm, eğitim, danışmanlık ve otelcilik hizmetlerini kapsayan çok yönlü geniş bir program olup, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Ulusal Anne Dostu Hastane programı kapsamında Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye genelinde 119. Hastane olarak seçildi. Bu programa dahil olan hastane, gebelik öncesi, doğum süreci ve gebelik sonrasında annelere yönelik geniş kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyor.

Programın bir parçası olarak hastanede yapılan çalışmalar arasında, normal doğumu özendirmek ve müdahale oranlarını azaltmak adına tek kişilik Travay-Doğum-Loğusa (TDL) odalarının oluşturulması bulunuyor. Bu odalarda, gebelerin mahremiyetine uygun bir şekilde konaklamaları sağlanarak hijyen standartları optimum düzeyde tutuluyor.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr.Semih Canpolat "Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Gebe Okulu, anne ve anne adaylarına doğumun her aşaması ve çocuk bakımı konusunda uzman sağlık çalışanları tarafından düzenlenen eğitimlerle destek sağlıyor. Ayrıca, ağrısız doğumu tercih eden anne adayları için anestezi uzmanları tarafından bilgilendirme yapılarak prenses doğum seçeneği sunuluyor.

Hastanede, anneleri ve bebekleri dostça bir ortamda karşılamak amacıyla refakatçilere yönelik dinlenme alanları oluşturularak doğum süreçleri hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapılıyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Anne Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi tarafından incelenen standart ve zorunlu kriterleri başarıyla karşılayan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye genelinde bu özel unvana layık görüldü.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, hastanenin bu unvanı almasıyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılması ve annelerin daha güvenli bir ortamda doğum yapmalarının hedeflendiğini belirtti. Bu başarı, hastanenin annelere ve bebeklere yönelik sunduğu geniş kapsamlı hizmetlerin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA