USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘Uyuşturucu baronlarını Kürdistan’dan süreceğiz’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Aday Adayı Hasan Yağız, gençliğin sorunları ve sorunlarının çözümü için çalışmalara başladı.

‘Uyuşturucu baronlarını Kürdistan’dan süreceğiz’
18-03-2015 17:24
Google News

GENÇ BAŞLADIK, GENÇ BAŞARACAĞIZ

Halkların Demokratik Partisi Batman İl Binası’nda aday adaylık başvurusunu yapan en genç milletvekili aday adayı Hasan Yağız (29) çalışmalarına başladı. HDP Batman Milletvekili Aday Adayı Hasan Yağız, 10 yıldır siyaset içerisinde yer aldığını söyledi. Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü mezunu olduğunu belirten Yağız: “Şuan partide aday adayların arasında en genç olanı benim. Aday adayı olmamın nedeni kapitalist sistemin gençler üzerindeki etkisini görüyorum. Gençlerin halinden bir genç anlar, sorunlarını bir genç çözebilir şiarı ile yola çıktım. Önderliğin bir sözü var; ‘Genç başladık, genç başaracağız’ diye. Bizler de gençliğimizin sloganı olan ‘Gençlik büyüyor, devrime yürüyor’ sloganıyla yolla çıktık” ifadelerinde bulundu. 

GENÇLERİMİZ UYUŞTURUCU BATAĞINDA

Milletvekili olması durumunda mecliste kalması gereken süre dışındaki bütün zamanını Batman’da geçireceğini söyleyen HDP Batman Milletvekili Aday Adayı Hasan Yağız, meclis dışı bütün zamanını halkın ve gençlerin yanında olacağını belirtti. Yağız: “Avrupa’ya baktığımızda orda gençler bakanlık bile yapıbiliyor ve çok başarılı oluyorlar. Türkiye’deki siyasete koltuk sevdası var. Avrupa’da koltuk sevdası yok görevini yapan genç milletvekilleri dinamik ve gençler yenilikçi olduğu için görevlerini iyi yapıyorlar. Siyasetimizin yeni gençlere ve taze kana ihtiyacı var. Gençlerimiz uyuşturucu batağında ve bu gençlerimizi genç arkadaşlarımız ile uyuşturucu bataklarından kurtarabiliriz” dedi. 

HER MAHALLEYE GENÇLİK EVİ

Batman’da hemen hemen her mahallede bir halkevinin bulunduğunu söyleyen HDP Batman Milletvekili Aday Adayı Hasan Yağız: “Mahallelerde bulunan halkevlerine ilave olarak birer tane Gençlik Evi oluşturma hedefim var. Yapacağımız Gençlik Evleri’nde kültürel, sanatsal ve ekonomik faaliyetlerle gençlere hizmet verilecek. Kültürel ve sanatsal faaliyetle uğraşan gençlerimiz, uyuşturucu, hırsızlık ve fuhuştan uzak kalacaklardır. Uyuşturucu ve fuhuş çeteleri baronlarını Kürdistan’dan süreceğiz. Tek bir gencimizin hayatı bütün dünyaya bedeldir. Onun için çok mücadele edeceğiz. Her zaman gençlerimizin yanında olacağız. Enerji, su, toprak, eğitim ve anadilde eğitime sahip çıkacağız. Özgürlük, eşitlik, cinsiyet özgürlüğü, gençlik ve halkla birlikte şeffaf bir siyaset, demokrasi ve demokratik yol olacağız. Çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Aynı zamanda önderliğin özgürleşmesi için örgütlü gençlik olarak mücadelemizi en üst düzeyde vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA