USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

YAŞAM’DAN PREMATÜRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Dünya Prematüre Günü, Yaşam Hastanesi'nde bir dizi etkinlikle kutlandı.

YAŞAM’DAN PREMATÜRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
18-11-2023 16:21
18-11-2023 16:22
BATMAN
Google News

Etkinliğe, prematüre bebeklerin aileleri ve bu hassas durumla ilgilenen tıbbi personel büyük ilgi gösterdi. Özellikle prematüre bebeklerin sağlığı ve bakımı üzerine odaklanan etkinlikte, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, ailelere önemli bilgiler aktardı.

Dünya Prematüre Günü ülkemizde ve dünyada prematüre bebekler ve sorunları ile ilgili farkındalık oluşturmak için her sene kutlanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, 37. gebelik haftasından önce dünyaya gelen bebekleri 'prematüre' olarak tanımlıyor.

Etkinlikte konuşan Uzm. Dr. Oktay Aslan, prematüre sürecinin aileler için zorlayıcı olabileceğini belirterek "Prematüre bebeklerin doğumdan sonra özel bir bakıma ihtiyaçları olabilir. Bu süreçte ailelere düşen roller ve bu bebeklerin nasıl desteklenebileceği konularında farkındalık yaratmak çok önemli" dedi.

Ayrıca, prematüre bebeklerin hastane sonrası bakımı konusunda da detaylı bilgiler paylaştı. Katılımcılar, etkinlik boyunca Yaşam Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Mem Mehmet Alp’ten prematüre bebeklerin doğum öncesi ve sonrası süreçlerinin yanı sıra, gelişimsel ihtiyaçları ve olası sağlık zorlukları hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Hastanede görevli hemşireler ve tıbbi personel de bu etkinlikle birlikte, prematüre bebeklerin bakımında ve tedavisinde en güncel yöntemler konusunda bilgi paylaşımında bulundular.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA