USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

YAŞAR “SUÇU YOKSA KAYYUM ATAYAMAZSIN”

Cumhuriyet Halk Partisi Batman Milletvekili adaylığı için 14 Mayıs seçimlerinde görevinden istifa eden Hüseyin Yaşar, 137 oyun kullanıldığı kongrede yeniden il başkanlığına seçildi.

YAŞAR “SUÇU YOKSA KAYYUM ATAYAMAZSIN”
17-09-2023 03:12
17-09-2023 03:14
Google News

Real Konak Otel'de 38. Batman İl Kongresinde konuşan Hüseyin Yaşar “İşsizlik ve ekonomi, bunları tetikleyen de bir Kürt sorunu vardır” dedi.

Tek listeyle yapılan kongrede 137 delege oyunun tamamını alan 24 yıllık siyasetçi Hüseyin Yaşar yeniden CHP il başkanlığına seçildi.

HÜSEYİN YAŞAR, YENİDEN İL BAŞKANI

Kongreye merkez ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra seçkin bir davetli katıldı. Kongre, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divan başkanlığı ve heyeti tarafından faaliyet ve mali raporların okunmasından sonra, yaklaşık 5 aydır Batman İl Başkanlığı yapan Hikmet Duruş’un yerine seçilen Hüseyin Yaşar tekrar il başkanı oldu.

Kürsüye çıkıp selamlama konuşması yapan Hüseyin Yaşar “Beni tekrar il Başkanlığına seçen burada bulunan tüm parti teşkilatıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca yaklaşık 5 aydır layıkıyla il başkanlığı yapan Hikmet Duruş beyefendiye de teşekkür eder,  başarılar dilerim. Uzun yıllardır CHP Batman İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim.

Bu gün 38. Batman il kongremizi gerçekleştirdik. Seçim sonrası tekrar beraberiz.  Biliyorsunuz 3 ay önce bir seçim geçirdik.  Beraber çalıştık, koşturduk, yorulduk, mücadele ettik” dedi.

“AKAN KAN DURSUN”

Yeni İl Başkanı Hüseyin Yaşar “İşsizlik ve ekonomi,  bunları tetikleyen de bir Kürt sorunu vardır.  Değerli arkadaşlar Türkiye'de Kürt sorunu çözülmeden, işsizlik sorunu da çözülemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorunun çözümü konusunda, parlamentoda çözümü konusunda gerçekten sayın genel başkanımız ve bütün örgütümüz samimidir. Artık yeter diyoruz. Akan kanın mutlaka durması gerekiyor. Hiçbir annemizin gözyaşının akmasına tahammülümüz kalmadı. Hiçbir gencimizin ölmesine tahammülümüz kalmadı 40 yıldır devam eden bu soruna yeter diyoruz” ifadelerini kullandı.

“SUÇU YOKSA KAYYUM ATAYAMAZSIN ”

Seçime az bir süre kaldığını söyleyen Yaşar “Yerel seçime az bir süre kaldı. Daha önce yapılan yerel seçimlerde kısa süre sonra bakıyorsun belediyelere kayyum atanıyor. Niye kayyum atıyorsun? Belediye başkanının gerçekten suçu ve cezası varsa tabi ki görevden alırsın. Yoksa  görevden niye alıyorsun? Görevden Alınan Belediye başkanının yerine, belediye meclis üyeleri 15 gün içerisinde bir araya gelir ve bir başkan vekili seçerler. Sistem böyle yürür” dedi.

Yapılan kongrenin ardından, yeni yönetim ise “İl Başkanı Hüseyin Yaşar, Şakir Akın, Aydın Arslan, Ayhan Arslan, Yılmaz Aslan, Servet Barlık, Kemal Çakıcı, Süheyla Çukur, Hikmet Duruş, Rahmi Genç, Aydın Göymen, Gürgin Hamarat, Bayram Kandemir, M.Şirin Kaplan, Kemal Karabulut, Arafat Kök, Nasır Nasıroğlu, Yılmaz Özkanat, Cezmi Taril, Serhat Uçar ve Adnan Yaşar” isimlerinden oluştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?