Gündem

“GÜVENLİK ZAAFI KABUL EDİLEMEZ”

Son günlerde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullara yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırılar kamuoyunda büyük tepki topladı.

“GÜVENLİK ZAAFI KABUL EDİLEMEZ”
16-04-2026 02:55

Kısa süre içinde meydana gelen olaylarda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Yaşanan gelişmeler, eğitim kurumlarında güvenlik konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, yaptığı yazılı açıklamada saldırıları sert sözlerle kınadı. İl Başkanı Fırat, söz konusu olayların toplumun temel değerlerini hedef aldığını belirterek, gençliğin geldiği noktanın endişe verici olduğunu ifade etti. Ahlaki değerlerde yaşanan erozyon ile yetersiz güvenlik önlemlerinin birleşmesinin bu tür şiddet olaylarını tetiklediğini savundu.

Eğitim kurumlarında güvenliğin sağlanamamasının ciddi bir sistem sorunu olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Fırat, kısa süre içinde yaşanan can kayıplarının ihmaller zincirine işaret ettiğini öne sürdü. Açıklamada, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin görevlerinden ayrılması gerektiği ifade edildi.

İl Başkanı Fırat ayrıca, saldırıların arkasında olabilecek tüm bağlantıların detaylı şekilde araştırılması ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılması çağrısında bulundu. Okullar ve kamuya açık alanlarda güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi, saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dilerken, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Açıklamada, yaşanan olaylar bir kez daha şiddetle kınandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER