USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

3 Y İLE BAŞLADI - 2

23-10-2022

2 Y 1 R İLE DEVAM ETMEK İSTİYOR

Erdoğan TÜGVA kongresinde konuştu: Derdimiz aralık ayında yeni değerlendirmeyle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Yolsuzlukların, rüşvetin, yoksulluğun olmayacağı bir ülkeyi biz hallederiz. 9.10.2022

Vatandaşların çoğu ülkenin düştüğü durumun düzelmesi için her türlü fedakârlığı yapmakta kararlıdır. Ancak iktidar bu kunda 20 yıl sonra benzeri bir vaadi üç y olarak değil 2 Y 1 R olarak yenilmiş. Vatandaş sesiz kalmasına rağmen umutlarını bitirmek istemiyor. Bu arada 20 yılda gelinen durumun verilen vaatler ile kıssa sürede gerçekleşemeyeceğine de inanıyor. Metin Külünk’ün sade vatandaşların birikimlerini bozdurma talebi bu hesap hep dar gelirliye mi ödetilir sorusunu sorduruyor. Ülkede yaşayan durumları iyi olan vatandaşların ülkenin bu durumdan kurtulması için yapabilecekleri neden hatırlatılmaz?  20 yıllardır ülkeyi idare eden AKP ülkede rüşvetin yaşandığını bilmiyor mıydı? Bugün rüşvetin bitirileceği vaadine vatandaş inanmamakta haksız sayılmazlar. 

Yüksekova'da Öcalan için yapılmak istenen eyleme polisin saldırısında HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede darp edildi. Eksik 'in ayağında 2 kırık tespit edildi. Haber merkezinin verdiği bilgiye göre göre; polisin eyleme müdahalesinde HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede darp edilirken, en az 20 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi. Bu eylemin iki milletvekilinin yaralanması ile son bulması ve Iğdır milletvekilinin ayağının iki yerden kırılmasına;  İç işleri bakanı biz bu yürüyüşe izin vermeyiz diyerek yorumlamıştı. 

Esenyurt Belediyesi’nin İl dernekleriyle birlikte düzenlediği ‘Kardeş Kültürler Festivali’ Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un katıldığı coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı. Esenyurt’ta ilk kez gerçekleşen festivalin ilk gününde sergilenen halk oyunları gösterisi ve kardeşlik halaylarının ardından sanatçı Kubat sahne alarak Esenyurtlulara coşkulu anlar yaşattı. Program akışı devam ederken sahneye çıkarak konuşma yapmak isteyen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ‘Kardeşlik’ festivalinde ilçeyi birbirine kattı.

ZORLA SAHNEYE ÇIKMAK İSTEDİ

İlçenin tanıtımını yapan belgesel gösterimi yapılırken zorla sahneye çıkmak isteyen MHP’li vekilin beraberindeki grup ile belediye personelleri arasında arbede yaşandı. Sahneye çıkan MHP’li vekil Erdem, konuşma yapmadan sahneden indi. Olayın ardından sahne etrafını kapatan çevik kuvvet, 2 belediye personelini de gözaltına aldı.

Polis ekiplerinin belediye personellerini gözaltına alması ardından Milletvekili Arzu Erdem, ilçe Kaymakamı Vural Karagül ve İlçe Emniyet Müdürü konseri alanına birlikte giriş yaptı. MHP’li vekil Erdem ve beraberindeki grup, konser bitiminde Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un aracına saldırdı. Başkan Bozkurt’un aracına saldıran guruba müdahale etmeyen çevik kuvvetin tavrı ise dikkat çekti. Başkan Bozkurt’un alandan ayrılmasının ardından MHP’li vekil ve beraberindeki grup, CHP İlçe Başkanlığı’na da saldırdı.

  

İki olayda benzerlikler var. Birinde yürüyüş yaptığı için milletvekillerini darp edilerek yaralanmasına neden olunurken diğerinde Esenyurt belediyesinin düzenlediği bir etkinliğine sahneye çıkarak konuşmak isteyen MHP li bir milletvekilinin yaptıklarının çevik kuvvet tarafından desteklenerek uygulama yapılmasıdır. Zorla da olsa milletvekili sahneye çıkıp konuşmasını yapıp son olarak azdan az çoktan çok gider diyerek etkinliğe katılanları kışkırtacak bir cümle kurması neden iç işleri bakanının yorumuna mazhar olmamıştır?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?