USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ADALET KİŞİYE ÖZEL Mİ UYGULANIR?

23-05-2021

Rize'deki olayları başlatan Havva Sevgen'in günlük hayatında tesettürlü olmayan, Akşener'in İkizdere'ye geldiği gün tesettürlü kıyafetler giydiği öğrenildi. Havva Sevgen, Cengiz İnşaat’ın taşeronu olan İhsan Çilo’nun da bacısıdır

Rize İkizdere'de ormanların yok edilerek toprak altındaki kayaların bir yerlerde kullanılması iktidarın kararlı tutumu ile devam ederken, İkizdere halkı yerleşim alanlarının ve doğal yapının tahrip edilmemesi için direniyorlardı.

İyi parti genel başkanının İkizdere ziyareti sırasında Havva Sevgen adlı kadın Meral Akşener'e CHP ve HDP ile ittifakını eleştirmişti. Bayanın tesettürlü olması ifadelerinin düzgün ve net olması dersine iyi çalıştığına işaret ediyordu.

Sevegen'in hamasi yorumlarının algı olduğu daha sonra anlaşıldı. Sevegen'in ağabeyinin cengiz inşaatın taşeronu olduğu anlaşılınca Havva Sevigen'in provokasyonu nedeni yaptığı daha net anlaşılmıştı. Bir taş ile üç kuş vurmuştu. Hafriyatın durmasını engellemek.

Kardeşinin işinin aksamasını önlemek. İnançlı ve türbanlı birinin böylesi bir eylemi gerçekleştirerek halkın bir kısmını etkilemek. 

İlginç olan yıkım ve orman katliamının durdurulması için günlerdir eylem yapan vatandaşların Akşener'in ziyareti sırasında meydanda olmamalarıydı.

Eylem yapanların Akşener ile buluşmaları bir şekilde engellenmiş olabilir miydi?

HDP milletvekili Gergerlioğlu tiwiterde yayınlanan bir haberi paylaştığı için dava açıldı. Hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Dava açıldı ceza aldı. Mecliste dokunulmazlığı kaldırılarak cezaevine kondu.

Paylaştığı haber hala yayında ve haberi yapanlar ve yayınlayanlar haklarında araştırma başlatılmaması yetkililerin konu hakkında tatminkâr açıklamalar yapılmaması çelişkinin boyutunu ortaya çıkarıyor.

Sedat Peker'in bir haftayı aşkındır bazı videoları paylaşması ülke gündeminin perdelenmesine neden oldu.

Peker son kasetinde Hürriyet gazetesine yapılan baskını bir milletvekilinin rica etmesi ile gerçekleştirdiğini itiraf etmişti. Kendisi ve ricacı millet vekil hakkında bu güne kadar soruşturma açılmadı. Bir Cumhuriyet savcısının suçunu itiraf ettiği halde birileri haklarında dava açılmaması kanunların Gergerlioğlu'na farklı; Peker ve ideada adı geçen milletvekiline ayrı muamele yapıldığı sorusu karşılıksız kalıyor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?