USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AKIL ÜSTÜ BİR GÜÇ VE TEKNOLOJİ!...

14-01-2020

Süleymani suikastının üzerinden henüz bir hafta geçmedi, İran tehdit etti, kükredi, esti, coştu ve sonunda kıç üstü oturdu!
Neden? Nedeni açık süper güce karşı koyacak, ne teknolojisi var, ne de askeri gücü, anladı ki, Amerika istediği kadar ve istediği için, İran bu coğrafyayı karıştırabiliyor!
Bunu kabul etmek için böyle bir cinayete gerek varmıydı? Bilemem ama bu ABD gücünü göstermeye yeter, artar bile…
İran sözde intikam için attığı birkaç füze ile dalga geçen ABD, havada İran füzeleri ile hedef alınan 176 masum ve savunmasız insanın ölümüne neden olan saldırıları!
Bunu bile günler sonra anlayıp kabullenen İran, bu vebalın altından kalkabilecek mi? Sen nerde intikam nerde, ancak Ortadoğu nun savunmasız ve masum insanlarına gücünüz yeter!
Bakın Amerika bu kadar rahat ve bu kadar gücünün farkında ki, Süleymaniyi bombalayıp öldürdükten sonra bile cesedinin başına gidip onu görüntülemeyi bile ihmal etmemiş…
Bu kadar rahatlık ve bu kadar etkili olduğunu geçen gün basına verdiği fotolardan daha iyi anlayabiliyoruz… 
Bakın açılamaya ve siz yorumunuzu yapın:
“ABD'nin geçen hafta suikast düzenleyerek öldürdüğü Kasım Süleymani'nin ölmeden önce üzerinde taşıdığı eşyalar ortaya çıktı.
ABD’de yayın yapan Fox News, Süleymani’nin konvoyunu gizlice takip eden Özel Askeri Operasyon biriminden elde edilen görüntüleri paylaştı. 3 Ocak’ta insansız hava aracı ile öldürülen Süleymani’nin konvoyunu gizlice takip eden Amerikan askerlerinin çektiği görüntülerde Süleymani’nin yanarak can verdiği gözler önüne seriliyor.
Amerikan askerlerinin yanan otomobilin içinden Süleymani’yi çıkardıklarını aktaran Fox News, “Kimliğini belirlemek için Süleymani’yi araçtan çıkardılar ve ateşi söndürdüler. Fotoğraflarda Süleymani’nin vücudunda çok korkutucu yanık ve yaralanmalar olduğu ve bazı uzuvlarının da koptuğunu aktaran Fox News bu görüntüleri yayınlamadı. Öte yandan Fox News, öldürülmeden önce Süleymani’nin üzerinde tabanca, cep telefonu, tüfek ve bir şiir kitabı olduğunu duyurdu.”
Bu olayın oluşunu ve sonucunu görüyorsunuz, günlerce ve hatta aylarca Amerika TİM gücü tarafından yakından takip edilen ve infaz ı verildiği an nokta atışı ile hedef şaşmadan vurulan, daha sonra olay yerine gidip ateşi söndürüp, cesedi görüntüleyen güç!
Peki, bu güç bu mesajı ile bizlere ne anlatmak istiyor? Bizim ne olduğumuzu bize anlatmaya çalışıyor?
Bunların hepsini anlamak için akıllı olmaya gerek yok!
Yeter ki biz bizi ve gücümüzü bilelim, yeter ki bu coğrafya da nerede ve nasıl duracağımızı bilelim, biz hangi ülkede ve ne kadar bağımsız ne kadar güçlü olduğumuzu bilelim.
Bizim bölgedeki kukla ülkeler ancak halklarını ezer ve onları sömürerek, başkalarına peşkeş çekerler, bunların silahları da askerleri de, bu halka hizmet değil, eziyet etmektedirler!
Füze fırlatırlar, savaş uçağı yerine yolcu uçağını vururlar, füze atarlar ABD askerleri yerine yine kendi askerlerini vururlar!
 Bunlardaki İman, bunlardaki, inanç ve bunlardaki vicdan, ancak kendi elleri altındaki yoksul ve güçsüzleri ezmeye yeter!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?