USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AKIL VEREN MUHALİF YORUMCULAR!

16-11-2021

Son günlerde dikkatimi çeken bir konu, muhalif yazarlar ve yorumcuların, siyasi ve ekonomik çıkmazla ilgili iktidara akıl vermeleri…

Biri iktidarın bazı bakanlıklar ve danışmanlıklar için önerdiği isimler, bir diğeri ise ekonomi ve uygulamaları için bazı iktisadi, çözümler önermesi…

Bir diğeri ise dış politika da BAE sultanlarında el Nahyan ile görüşmesinde yol gösteriyor ve onun bu düşman ile bir araya gelmesini eleştiriyor…

Muhaliflerden Dede lakaplı Memduh Bayraktaroğlu, şehir efsanesi sayılacak bir fantezi ile rekor kırdı, neydi bu? İktidara iç işleri bakanı olarak Sedat Peker i önermesi ve Cumhurbaşkanlığı müsteşarlığı için, Saadetin Tantan ı önermesi, bu iki resmi ve sivil halk suçlusunun devlette temiz eller operasyonu için önermesi!...

Bu gün bunları temiz ve pak olarak ülkeyi temizlemek ve iktidarı kurtarmak için adeta ironi yaparcasına, öneride bulunuyor.

Oysa bu iktidarı değil Peker ve Tantan, tabiri caiz ise ben bile kurtaramam, bırakın bu suçluların suçu daha da ağırlaşsın ve bırakın bu vatanı, bu halkı kurtaran, yine onların içinden çıkan kahraman, dürüst ve çalışkan insanları kurtarsın.

Bir diğer muhalif ve dürüst olduğuna inandığım ekonomi yorumcusu, Selçuk Geçer; Yedi Göller hikayesi ile başlayan videosunda iktidara bazı tembihlerde bulunuyor ve iktisadi telkinlerde bulunup dersler vermeye çalışıyor!  

Bu ekonomiyi düzeltmeye çalışanlar geçerli olmayan ekonomik pariteler konusunda işin kitabından, konuşmaya çalışıyorlar!

Oysa iktidarın iktisat kitabı ile muhaliflerin iktisat kitabı farklı, muhalifler sorun var diyor ve bununla ilgili çözüm önerileri sunmaya çalışıyorlar!

İktidar ekonomide her şey yolunda ve dört dörtlük diyerek hiçbir sorun görmediği gibi, birde ekonominin ve iktisadın kitabını yeniden yazdıklarını iddia ediyorlar!

O zaman iktidarın ekonomi düşüncesi ile muhalefetin ayrı ve onların kriterleri de ayrı, iktidara göre açlık, yoksulluk ve zenginlik sınırı ayrı, muhalefet göre ayrı, iktidara göre Faiz, Enflasyon, Kur gibi verileri ayrı yorumluyor ve ayrı bir yaklaşımla yaklaşıyor.

Bu yüzden bu kafa ile muhalefetin iktidara yol ve yordam göstererek, onlara yardımcı olmaya çalışması çok yanlış olur böyle bir gaflete düşmemelerini tavsiye ederim.  

Hatta dış siyaset konusunda ve çıkacak olası savaş konusunda da kimsenin korkmaması ve akıl vermemesi gerekir.

Komşularımız özellikle Yunanistan ve Rusya, Suriye ve Irak konusunda, kimsenin akıl vermesine ve aklını yormasına gerek yok

Sara düşünüyor ve işleri yoluna koyuyor ekonomide nasıl her şey dört dörtlük ise, dış siyaset ve komşu ilişkilerinde de her şey dört dörtlük merak etmeyin.

Saray vardır gam yoktur, saray vardır ekonomi bilimine ve siyaset bilimine idare hukukuna hiç ihtiyaç yoktur!

Bunu anlamak için saray akademisinden mezun olmak ve sarayın bilimsel şifrelerini bilmek lazım, bu muhalefet be kafayla ülkeyi uçuruma götürecek iyi ki onlar yönetmiyor!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?